Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Μην σας μπερδεύουν οι ομοιότητες!

«Διέθετε μια –δυο ώρες την ημέρα μόνο για συσκέψεις. Τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε επισκεπτόμενος οικοδομές, χαλαρώνοντας σε στούντιο, καφέ και εστιατόρια ή εκφωνώντας ατέλειωτους λόγους στους συνεργάτες του, οι οποίοι, όντας εξοικειωμένοι με τα ίδια και απαράλλαχτα θέματα, με κόπο κατάφερναν να κρύψουν την πλήξη τους. […] Πότε δουλεύει πραγματικά;

[…] Στα μάτια των συνεργατών του είναι ο ακούραστος ηγέτης που φροντίζει το έθνος μέρα νύχτα!

[…] Όποιος έχει την ευκαιρία να το δει, θα διαπιστώσει πως αδυνατεί να υπαγορεύσει στους υφιστάμενούς του τα όσα σκοπεύει αργά ή γρήγορα να υλοποιήσει. Απεναντίας, μέχρι τώρα όλοι όσοι κατέχουν κάποιο αξίωμα έχουν εργαστεί υπέρ του ηγέτη τους, για την ακρίβεια είναι καθήκον όλων να εργάζονται για αυτόν και σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Όποιος εργάζεται υπέρ του ηγέτη, με σκοπό την επίτευξη των στόχων του, θα λάβει οπωσδήποτε και τώρα και κάποια στιγμή στο μέλλον την ύψιστη ανταμοιβή, θα δει ξαφνικά το έργο του να αναγνωρίζεται και να νομιμοποιείται.

[…] Φυσικά η ιδέα «εργάζεσθαι υπέρ του ηγέτη» δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του. Ο τρόπος που δρουν όμως τα στελέχη του κόμματος κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι επειδή προσπαθούν να διαμορφώσουν μια άποψη για το τι επιθυμεί πραγματικά ο ηγέτης τους απ’ αυτούς και αρκετά συχνά η ουσία των πράξεών τους νομιμοποιείται εκ των υστέρων.

Το σύστημα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αυτόν, αλλά και χωρίς τους «παρατρεχάμενούς» του οι οποίοι έσπευδαν να υλοποιήσουν τις πολιτικές που πίστευαν ότι επιθυμούσε ο ηγέτης τους».

«Η προσωπικότητα του Αδόλφου Χίτλερ από το βιβλίο «ΟΙ ΝΑΖΙ» του Laurnce Rees.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με τον ΓΑΠ και την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι απλά φαντασιακή!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα