Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Δραστηριότητες 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς




Φωτεινό δεν είναι το σχολείο που κάνει τα παιδιά ψυχολογικά ράκη!

Φωτεινό δεν είναι το σχολείο που κάνει τα παιδιά ρομποτικές μηχανές απομνημόνευσης!

Φωτεινό δεν είναι το σχολείο που έχει πολλά φώτα!
Φωτεινό είναι το σχολείο που δείχνει τα φώτα του πολιτισμού!
Τη φετινή χρονιά το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς έδειξε τα φώτα του ελληνικού πολιτισμού τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων!

Από την αρχή της χρονιάς παλέψαμε, μοχθήσαμε, αγωνιστήκαμε και τα καταφέραμε: στις 8 Μαΐου η θεατρική μας ομάδα ανέβασε με τεράστια επιτυχία την παράσταση "Πλούτος" του Αριστοφάνη. Ήταν τόσο καταπληκτική η προσπάθεια των παιδιών, ώστε αποσπάσαμε «διθυραμβικά» σχόλια από τον τοπικό τύπο και τους φορείς της πόλης, που με επαινετικό τρόπο χαρακτήρισαν την παράστασή μας «επιδαύρεια». Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά και σε όλους τους συντελεστές.

Δεν μείναμε όμως εκεί! Στις 1,2 και 3 Απριλίου η θεατρική μας ομάδα με συνοδούς καθηγητές την κ. Αντζελέ και τον κ. Κατσούλα επισκέφθηκαν την Αργολίδα: Μυκήνες, Επίδαυρο, Ναύπλιο, Σπέτσες και Πόρο. Καταπληκτική εκδρομή και συγκινητικές οι στιγμές που ζήσαμε όλοι!

Από τις 6 έως τις 12 Απριλίου η ομάδα του προγράμματος «Παιδεία της Δημοκρατίας» αποτελούμενη από 30 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου με συνοδούς καθηγητές τους κ. Αντζελέ Μαρία, κ. Μαχαίρα Μάλαμα, κ. Αιμιλίου Σπύρο και κ. Κατσούλα Ανδρέα επισκέφθηκαν το Λονδίνο. Μια υπέροχη εκδρομή με πλούσιο πρόγραμμα για τους συμμετέχοντες και εμπειρίες μοναδικές: Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λονδίνου, Βρετανικό Μουσείο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Μπάκιγχαμ Palace, Πύργος Ουίντσορ, Στράτφορντ upon Nevon όπου είδαμε από κοντά το σπίτι του Ουίλιαμ Σαίξπηρ κ.α.

Εμείς αποδείξαμε πως όταν υπάρχει θέληση, πολλά και αξιόλογα μπορούν να γίνουν! Η μιζέρια και η γκρίνια δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα!

Διαβάστε τα σχόλια της εφημερίδας "Κηφισιά":

“Η άριστα οργανωμένη θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς ανέβασε τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη στο θέατρο του Γυμνασίου, στην οδό Πατρών και Κορίνθου, την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. Το έργο ανέβηκε σε μετάφραση του Κώστα Βάρναλη, σε διασκευή του Ανδρέα Κατσούλα. Ηθοποιοί, μαθητές του 3ου Γυμνασίου, χορός αγροτών επίσης μαθητές και στην ηχοληψία και το φωτισμό οι μαθητές - αστέρια, ο Νίκος Λυκοτόμαρος και ο Νίκος Αργαλιάς, σωστοί επαγγελματίες. Υπεύθυνη προγράμματος και παρουσίασης της θεατρικής παράστασης η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαρία Αντζελέ που καλωσόρισε τους επισήμους, τους γονείς, τους κηδεμόνες, τους φίλους που πήγαν να απολαύσουν μια πραγματικά «επιδαύρεια» παράσταση, από τη θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου. Θαύμασαν την τέχνη και την επιδεξιότητα των μαθητών οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίνα Βλάχου, δημοσιογράφος, Νίκος Παναγιώτου, Πολιτικός Μηχανικός, Βασίλης Ξυπολυτάς, Οικονομολόγος-Οικολόγος. Επίσης ο προϊστάμενος του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηρακλής Ιακώβου, ο Λυκειάρχης του 2ου Λυκείου Κηφισιάς κ. Χριστοδούλου, καθηγητές και κοινωνικοί παράγοντες της περιοχής. Το ανέβασμα του έργου «Πλούτος του Αριστοφάνη», φωτογραφία, ενδυματολογία, σκηνογραφία-σκηνική επένδυση, μακιγιάζ, σκηνοθεσία έγινε υπό την ευθύνη και εποπτεία του καθηγητή του σχολείου, κ. Κατσούλα Ανδρέα, φιλόλογο και τον χορογράφο κ. Νίκο Τζώρτζη, που παράλληλα είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Θερμά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους, τους ηθοποιούς και τους παράγοντες για την άρτια παρουσίαση του έργου.”

1 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αξέχαστη χρονιά ! Είμαστε τυχεροί εμείς οι μαθητές του 3ου γυμνασίου! Θα τη θυμόμαστε για πάντα ! Αλλά δεν τελειώνουμε εδώ. Έχουμε ένα μήνα ακομα. Μια παράσταση στα Μενανδρεια τής Κηφισιάς , τον Σεπτέμβριο. Όπως καταλαβαίνεται η μοίρα όρισε έστω και για λίγο ακόμα ,να είμαστε μαζί!!!

Ανδρέας Κελεπούρης

24 Μαΐου 2011 στις 11:11 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα