Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Οι απεργοί πείνας της Υπατίας και οι «Ελληνάρες».

Πριν από λίγες μέρες έληξε η απεργία πείνας των λαθρομεταναστών, με ένα συμβιβασμό ανάμεσα σ’ αυτούς και τους αρμόδιους της κυβέρνησης.
Ένα συμβιβασμό που δεν τους νομιμοποιεί, αλλά δίνει το δικαίωμα, σε κάποιους από αυτούς, να υποβάλουν αίτηση για άδεια παραμονής υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Ο συμβιβασμός αυτός απέτρεψε το, οδυνηρό για όλους μας, ενδεχόμενο να έχουμε νεκρούς από απεργία πείνας.
Ο συμβιβασμός αυτός ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει μια κυβέρνηση και, όμως, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
• « Η κυβέρνηση παρανόμησε και υποχώρησε (ξεβρακώθηκε κατά την κ. Πιπιλή) νομιμοποιώντας τους εκβιαστές λαθρομετανάστες»
• «Η κυβέρνηση παραβιάζει τους ισχύοντες νόμους και δεν έπρεπε να μπει στη λογική της διαπραγμάτευσης, με τους παράνομους απεργούς πείνας, διότι αυτό θα ξεσηκώσει ένα κύμα εκβιασμών, προς την πολιτεία, από όλους τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες, κατά τους εκπροσώπους του ΛΑΟΣ»
• « Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη, διότι έφερε τους απεργούς πείνας στα πρόθυρα του θανάτου και πρέπει να προχωρήσει στη νομιμοποίηση τους, κατά τα αριστερά κόμματα.» Το γεγονός ότι, κάποιοι αριστεριστές τους ξεσήκωσαν, τους βοήθησαν να κάνουν την κατάληψη της Νομικής και τους συμπαραστάθηκαν στον εκβιασμό απέναντι στην πολιτεία, εμείς πρέπει να κάνουμε πως δεν είδαμε τίποτα…, δεν ακούσαμε τίποτα…
Αν, πάλι, η κυβέρνηση δεν είχε κάνει αυτόν τον συμβιβασμό, και πέθαιναν μερικοί άνθρωποι που πράγματι βρίσκονται σε απόγνωση, ΟΛΟΙ θα φώναζαν ότι η κυβέρνηση είναι ανάλγητη και ανίκανη να χειριστεί οποιοδήποτε θέμα!
Καμία από τις κυβερνήσεις, που είχαμε, δεν φρόντισε να συντάξει ένα σωστό μεταναστευτικό νόμο, αλλά και κανένα κόμμα από την αντιπολίτευση δεν απαίτησε κάτι τέτοιο.
ΟΛΟΙ, όμως, ήταν πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν πολιτικά το δράμα αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων!
Εγώ, ταπεινά, έχω να απευθύνω μια έκκληση προς ΟΛΟΥΣ:
Κυρίες και κύριοι, επιτέλους, ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ.
Δεν ξύπνησαν, ένα πρωί, όλοι αυτοί οι άνθρωποι και είπαν :
Ας μετακινηθούμε, λαθραία, προς τις Ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινώντας από την Ελλάδα και την Ιταλία, που είναι, σχετικά εύκολα, προσβάσιμες.
• Ήταν οι Αμερικάνοι, οι Άγγλοι και τα λοιπά τσιράκια τους, που στήριξαν στο Ιράν, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, σε Αραβικές και Αφρικανικές χώρες, στο Κόσσοβο, στη Βοσνία κ.τ.λ., λαθρέμπορους, τρομοκράτες και δικτατορίσκους κάθε μορφής, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, υπό το πρόσχημα της δημοκρατικοποίησης των χωρών αυτών.
Και, όταν, αυτοί οι αχυράνθρωποι έπαψαν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Αμερικάνων, Άγγλων κ.τ.λ., αυτοί οι μεγάλοι υποκριτές και καπηλευτές των ιδανικών τους βομβάρδισαν, τους έκαψαν, σύλησαν τα πολιτιστικά τους μνημεία και καταλήστεψαν τον πλούτο τους, υπό τις ευλογίες του Ο.Η.Ε. και με τα εργαλεία θανάτου του Ν.Α.Τ.Ο.
• Και όταν η περίφημη «δημοκρατικοποίηση» γέμισε τις χώρες αυτές με ερείπια, με μνήματα και με ανάπηρους, τι περιμέναμε να συμβεί; Δεν θα έπαιρναν οι κάτοικοι των χωρών αυτών «των ομματίων τους» , αναζητώντας, με αβάσταχτο πόνο και ταλαιπωρίες, μια κάποια ελπίδα επιβίωσης στις Ευρωπαϊκές χώρες;
• Η απληστία του, δήθεν αναπτυγμένου και δήθεν πολιτισμένου, κόσμου γέννησε (και γεννά) τα κύματα των λαθρομεταναστών .
• Οι κλειστές θύρες των Ευρωπαϊκών χωρών, πλην εκείνων που έχουν την ατυχία να βρίσκονται στην περιφέρεια, προκαλούν το στοίβαγμα των λαθρομεταναστών στη χώρα μας.
• Η κουτοπονηριά των Ελληναράδων τους οδηγεί σε αδήλωτη και υπαμειβόμενη εργασία, σε άγρια εκμετάλλευση ακόμα και σε πορνεία.
Και, οι Ελληναράδες αυτοί, όταν διαπιστώσουν ότι οι λαθρομετανάστες δεν τους είναι πλέον απαραίτητοι, τους καταγγέλλουν και ζητούν την απομάκρυνση τους, επικαλούμενοι (αυτοί που έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους) την εφαρμογή των νόμων!
Αφού συνειδητοποιήσουμε τις αιτίες που γεννούν τη λαθρομετανάστευση, ας αναλώσουμε χρόνο και χρήμα για να οδηγηθούμε στην εξάλειψη τους.
Ας απαιτήσουμε από τις Ευρωπαϊκές χώρες (κυρίως εκείνες που πήραν ενεργό μέρος στη δημιουργία των λαθρομεταναστών) να δεχθούν ένα μέρος από τους ανθρώπους αυτούς και να τους δώσουν μια ευκαιρία στη ζωή.
Όσοι από τους ανθρώπους αυτούς μείνουν στη χώρα μας, πρέπει να αντιμετωπιστούν ως άνθρωποι, ισότιμοι με εμάς και με νόμιμο τρόπο να αφομοιωθούν, να εργαστούν και να συμβάλλουν στην καλυτέρευση της χώρας μας.
Θανάσης Παπαδημητρίου

4 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Φίλε Θανάση όχι συλλήβδην όλα τα κόμματα της αριστεράς. Οι "αγωνιστές" του ΣΥΡΙΖΑ τΣΥΡΙΖΑν περισσότερο, με μπροστάρη τον "αγωνιστή" Αλαβάνο και κάτι άλλους "ανθρωπιστές" (π.χ. Δρίτσα). Όσα αναφέρεις τα έχει καταγγείλει το ΚΚΕ και προσφάτως η Λιάνα Κανέλη, προειδοποιώντας μάλιστα τους "ανθρωπιστές" πως μόνο λάδι στη φωτιά ρίχνουν παρά συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος. Δυστυχώς οι σοβαρώς σκεπτόμενοι πολίτες δεν ακούγονται, όταν λένε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι, πέραν των όσων αναφέρεις, πως οι καλοί μας εταίροι και εντός ΕΕ και εκτός αυτής μας θέλουν τη χωματερή των λαθρομεταναστών της Ευρώπης. Εύχομαι μόνο κάποια στιγμή να καταλάβουμε αυτό το - για ακόμα μια φορά - βρώμικο παιχνίδι της ΕΕ εις βάρος της Ελλάδας και να προβληματιστούμε επιτέλους για το ρόλο μας μέσα σε αυτή, αφού ουσιαστικά είναι η ταφόπλακα του μέλλοντός μας!

12 Μαρτίου 2011 στις 3:01 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Δεν με ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες των ανωτέρω...
Με ενδιαφέρει ό,τι δυστυχώς δεν μπορούμε να σώσουμε τα 5 δις εξαθλιωμένων, ταλαιπωρημένων και πειναλέων Ασιατών ή και Αφρικανών. Και όμως εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους λαθρομετανάστες (μερικοί μάλιστα, και ο κ. Σημίτης υποστηρίζουν ότι το Θαύμα οφείλεται σ' αυτούς, λες και τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ τον έκτισαν οι Αλβανοί!).
Αυτό που πραγματικά στηρίζουμε είναι το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο! Καλώς ή κακώς ο Έλληνας έστω και εάν πεινά, δεν εργάζεται με 150-200 Ευρώ το μήνα!!!! Έχω υπόψη μου πολλούς «επιχειρηματίες» που απασχολούν αλλοδαπούς λαθρομετανάστες με τα ως άνω ποσά! και ασφαλώς ανασφάλιστους!
Αν λοιπόν τα πιο πάνω δεν σας πείθουν μπορείτε να κάνετε τη δική σας έρευνα για να το διαπιστώσετε…
Τα 150-200 ευρώ είναι ακριβώς η σύγχρονη δουλεία.
Εάν επιμένετε μπορώ και γω να ταυτιστώ μαζί σας και να βροντοφωνάξω: Ζήτω οι λαθρομετανάστες! Ζήτω η το σύγχρονο δουλεμπόριο! Ζήτω ο Τσίπ… και οι συνοδοιπόροι του!!! Ζήτω η σύγχυση! Ζήτω η παράνοια που επικρατεί στη χώρα μας!
giannisagiannis2@yahoo.gr

15 Μαΐου 2011 στις 3:20 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Μακάρι φίλε μου να μην φτάσουμε - γιατί εκεί το πάνε δυστυχώς - στο σημείο να καταντήσουμε ΕΜΕΙΣ στο τέλος λαθρομετανάστες στην ίδια μας τη χώρα! Αυτή θα είναι η χειρότερη τιμωρία όλων μας! Και για την εξαθλίωσή μας δεν ευθύνονται οι λαθρομετανάστες αλλοδαποί, αλλά οι "λαθρομετανάστες" ημεδαποί!

15 Μαΐου 2011 στις 4:43 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Ανδρέα,
Τα 150-200 ευρώ είναι ακριβώς η σύγχρονη δουλεία.
Εάν επιμένετε μπορώ και γω να ταυτιστώ μαζί σας και να βροντοφωνάξω: Ζήτω οι λαθρομετανάστες! Ζήτω η το σύγχρονο δουλεμπόριο! Ζήτω ο Τσίπ… και οι συνοδοιπόροι του!!! Ζήτω η σύγχυση! Ζήτω η παράνοια που επικρατεί στη χώρα μας!
Δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι δεν ευθύνονται οι λαθρομετανάστες, (ασφαλώς και δεν ευθύνονται), αλλά με το να επιμένετε στην παραμονή τους, σε μια χώρα με 1000000 ανέργους, με το λαό της να λιμοκτονεί, επιτείνεται το πρόβλημα μας (και το πρόβλημά τους) και το κεφάλαιο εκμεταλλεύεται ντόπιους και ξένους εργαζομένους με ένα βάρβαρο, αισχρότατο, και βάναυσο τρόπο;;; που τελικά εξευτελίζει και αυτούς και εμάς;;;; ντόπιους και ξένους, ενώ οι αχρείοι εκμεταλλευτές πίνουν στην υγεία μας;;;
giannisagiannis2@yahoo.gr

14 Νοεμβρίου 2011 στις 10:51 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα