Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Καλή(;) Χρονιά

Φτάνουμε -αισίως;- στο τέλος άλλης μίας χρονιάς... Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα κλείνει, αντί με καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον, με τις χειρότερες προοπτικές γι' αυτό και με... μάλλον καλύτερες αναμνήσεις από το παρελθόν।

Το 2011 έρχεται με περισσότερη μιζέρια και δυστυχία και με την ελπίδα να σβήνει σαν καντηλάκι που του σώθηκε το λάδι। Κι ο "θρήνος" απλώνεται πάνω από τα "τείχη", χωρίς ωστόσο αυτό να είναι προς τιμήν μας. Ακούγονται ξεψυχισμένες φωνές: "Να παλέψουμε!", "Να αντισταθούμε!", όταν εσωτερικά τα όπλα έχουν παραδοθεί και όταν ο καθένας έχει μαζευτεί στον εαυτό του, στο καβούκι του και λοιδορεί "αυτούς", κρατώντας τον ίδιο μακρυά από τις καταστάσεις και τα γεγονότα. Πώς θα παλέψεις, πώς θα αντισταθείς, όταν έχεις χάσει τη μάχη με τον εαυτό σου; Ο... "εχθρός" είναι πρώτα μέσα και ύστερα εξωτερικεύεται.

Τώρα, με τη νέα χρονιά, ας ευχηθούμε πρώτα να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας κι ύστερα να σωθούμε από το δυσοίωνο μέλλον μας। Την ανθρωπιά απέναντι σε εμάς τους ίδιους, πετώντας από πάνω μας το πέπλο της μοιρολατρίας, κοιτώντας γύρω μας και ρίχνοντας ο καθένας τα προσωπικά του τείχη, τα οποία αντί να προστατεύουν, συνθλίβουν. Ας δώσουμε ένα χέρι βοηθείας σε εμάς, με την ένωσή μας με τους άλλους. Ο βούρκος του ωχαδερφισμού και του ατομικισμού δεν είναι παρά μια λακκούβα... Μπορούμε να βγούμε.

Marisa Augeri

2 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Θανάσης Παπαδημητρίου είπε...

Μια νότα αισιοδοξίας μας χρειάζεται.
«Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαίς εκεί που πάει να σκύψει…»
Έχουμε περάσει και άλλες κρίσεις – και μάλιστα σοβαρότερες- ακόμα και Γερμανική κατοχή και, όμως, αντέξαμε και αναγεννηθήκαμε!
Τον «εχθρό» που βρίσκεται μέσα μας θα τον παλέψουμε και, όταν θα τον νικήσουμε, θα ξανάρθουν για μας οι καλύτερες μέρες.
Καλή χρονιά και καλή πρόοδο.

28 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:31 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Το ίδιο πιστεύω κι εγώ! Πρώτα πρέπει να παλέψουμε με τον εαυτό μας και μετά να βρούμε τι μας φταίει. Πιστεύω σε αυτόν τον τόπο και στους ανθρώπους του, τι κι αν ανάμεσά μας βρίσκονται και κάποιοι "ουκ απράγμονες, αλλά αχρείοι" όπως μας λέει ο μεγάλος Θουκυδίδης. Σας εύχομαι καλή και αγωνιστική χρονιά με τούτα τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου:
"Τούτος ο λαός αφέντη μου δεν παίρνει πολλά λόγια,
σωπαίνει, ακούει κι όσα του λες τα δένει κομπολόγια.
Και κάποιο βράδυ πες σαν χθες υψώνει το κεφάλι
κι αστράφτουνε τα μάτια του κι αστράφτει ο νους του πάλι.
Νάτος περνάει αλύγιστος, λαός της δικιοσύνης
και πάει να σπείρει όλη τη γης
με στάρι κι άστρα ειρήνης.
Κι όπως περνάν κι όπως βροντάν μαδάει ο αγέρας ρόδα
κι από τη λάσπη ξεκολά της ιστορίας η ρόδα.
Και τούτο δω τ' αμέτρητο, τ' άμετρο ψυχομέτρι
μόνη σημαία το φως κρατεί, μόνο σπαθί τ' αλέτρι"!

29 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:30 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα