Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μια εικόνα...

Οργή λαού; Αγανάκτηση; Εμφύλιος; Αδικία; Δίκαιο; Αλητεία; Ηρωισμός; Αρχή μιας εποχής; Τέλος στα ψέμματα και την ανοχή; Τέρμα στα συγχωροχάρτια; Τιμωρία; Αυτοδικία; Τραμπουκισμός; Ή απλά "καλά να πάθει"; Ποιος θα απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα; Ποιος θα πει την αλήθεια; Η άλλη αλήθεια είναι πως "έρχονται δύσκολες ημέρες, μουτζουρωμένες σα Δευτέρες" - Μιχάλης Γκανάς. Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αγγλία, Γερμανία - όλη η Ευρώπη βράζει. Οι Αμερικάνοι και οι έμπιστες σε αυτούς κυβερνήσεις τους κάνουν καλά τη δουλειά τους. Περάστε τώρα στο ταμείο να εισπράξετε! Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

7 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Θανάσης Παπαδημητρίου είπε...

Θα προτιμούσα να μην είχε γίνει αυτή η ανάρτηση στο συγκεκριμένο blog.
Αφού όμως έγινε, θα χαρακτήριζα τον ξυλοδαρμό του βουλευτή ως τραμπουκισμό, με την παρατήρηση ότι το ίδιο θα είχε συμβεί και με οποιονδήποτε άλλο βουλευτή θα τύχαινε να βρεθεί, στη θέση του, μπροστά στο αγριεμένο πλήθος.

Το γεγονός ότι οι βουλευτές – και ιδιαίτερα των δύο μεγάλων κομμάτων – έχουν τεράστιες ευθύνες για το σημερινό μας κατάντημα, δεν απαλλάσσει το λαό από τις δικές του ευθύνες.

• Ο λαός τους ψήφισε
• Ο λαός, με τη σειρά του, τους εκμεταλλεύτηκε για το δικό του (θεμιτό ή αθέμιτο) βόλεμα
• Ο λαός τους «έγλειψε»
• Ο λαός τους «σταυρώνει» σήμερα.

Η λύση δεν βρίσκεται στους τραμπουκισμούς.

• Οι βουλευτές, με δική τους πρωτοβουλία, οφείλουν να παραιτηθούν τόσο από τις παχυλές αμοιβές τους και από τα ιδιαίτερα προνόμιά τους, όσο και από την ασυλία που τους παρέχουν τα νομοθετήματα που οι ίδιοι ψήφισαν.
Και αυτό να το πράξουν σήμερα.

• Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι συνυπεύθυνος- σε μικρότερο βαθμό – για τη σημερινή δεινή του θέση, και να εργαστεί σκληρά για την έξοδο από το σημερινό μας κατάντημα.

16 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:20 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Εννοείται πως καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται. Η ενέργεια αυτή ήταν στυγνός τραμπουκισμός, προβοκάτσια χειρίστου είδους. Με θλίψη όμως διαπίστωσα πως πολλοί, ανάμεσά τους και πολλά νέα παιδιά, το επικρότησαν! Θλιβερό; Σίγουρα. Το είπαμε πολλές φορές από αυτό τον ιστότοπο: η πατρίδα μας πλήρωσε ακριβά τη διχόνοια, τον εμφύλιο, τους τραμπουκισμούς. Οι άνθρωποι της αριστεράς ειδικά ξέρουν καλά από βαναυσότητα και βαρβαρότητα. Ένα έχω να πω ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Στη δημοκρατία, όταν κάτι δεν μας αρέσει το αλλάζουμε, δεν προσπαθούμε να το εξοντώσουμε! Κάποιοι φωνάζουν πως θέλουν να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και να φέρουν κάτι καινούργιο. Ποιο όμως; Τους τραμπούκους; Αυτό είναι το καινούργιο; Συμφωνώ πως είμαστε συνυπεύθυνοι για τους ανευθυνουπεύθυνους πολιτικούς. Συμφωνώ πως δεν έχουμε και τους καλύτερους. Άλλο όμως αυτό κι άλλο να προσπαθήσουμε να σκοτώσουμε έναν άνθρωπο, ό, τι κι αν νομίζουμε πως έκανε, ό,τι κι αν έκανε! Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουμε ίδιοι με αυτό που υποτίθεται πως καταδικάζουμε. Και κάτι τελευταίο για τους πολιτικούς μας: Κύριοι ακόμα και τώρα λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει. Αλλιώς τα χειρότερα έπονται. Δυστυχώς, για όλους μας!
ΥΓ. Θανάση συγνώμη για την ανάρτηση, μα πιστεύω πως σ' έναν χώρο προβληματισμού σαν το δικό μας έπρεπε κάτι να ειπωθεί, να πάρουμε θέση. Δεν θα μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο μετά τις σοκαριστικές σκηνές που παρακολούθησα εχθές το βράδυ από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και τη φωτογραφία που είδα στο ασσοσιέτεντ πρες. Μπορεί ιδεολογικά με τον Χατζηδάκη να μας χωρίζει χάσμα αγεφύρωτο, αλλά ένιωσα οργή και θλίψη με αυτά που αντίκρυσα. Καλό βράδυ σε όλους και αν υπέπεσα σε σφάλμα ζητώ για άλλη μια φορά συγνώμη απ' τους αναγνώστες μας!

16 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:06 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τα δύο άρθρα του κυρίου Κατσούλα διότι όντως η νεολαία έχει οργή ,θέλει μεν να αλλάξει τον κόσμο αλλα το να τραυματίζεται άσχημα ένας υπουργός της κυβέρνησης ανεξαρτήτου κόμματος δεν είναι πρέπον δεν αλλάζει απολύτως τίποτα και δεν πρόκειται να έκφραστει η οργή των ανθρώπων .Επίσης γινόμαστε παγκοσμίως " ρεζίλι ".Η βία δεν είναι τρόπος έκφρασης σε αυτή την δύσκολη κατάσταση και από εκεί που πάμε να αλλάξουμε, κάνουμε την κατάσταση στη δύσκολη κοινωνία που όλοι ζούμε.

οι μαθητές , Κελεπούρης Ανδρέας , Μεδίτσκος Δημήτρης

23 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:55 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Πολύ σωστές οι απόψεις σας. Διαβάστε και τα "Μεσολογγίτικα Χριστούγεννα", είναι συγκλονιστικό διήγημα! Καλά Χριστούγεννα παιδιά!

23 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:04 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

EΛΕΟΣ!!!!!!!!!Ποιος ειπε οτι η βια δεν ειναι λυση????????????οι εργατες στο σικαγο καιγανε τις μηχανες των εργοστασιων.Οι μπολσεβικοι πυροβολουσαν τους μπατσους το 1917.Οι φοιτητες στην ελλαδα για να πεσει η χουντα στηνανε οδοφραγματα και πεζανε πετροπολεμο.Το 2006-2007 για να μην περασει ο νομος πλαισιο καθε πεμπτη η αθηνα ητανε κολαση.ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΒΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙ-ΒΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.Πριν καταδικασετε και αγανκτησετε ολοι για το ξυλο στο χατζιδακι σκεφτειτε σε τι σημειο εχουνε φερει τον κοσμο.ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ

1 Ιανουαρίου 2011 στις 9:32 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Το σύστημα το στηρίζουν - δυστυχώς - 4.000.000 Έλληνες με την ψήφο τους. Ανάμεσά τους είναι πολλοί άνεργοι, νέοι και νέες με μισθούς πείνας, άνθρωποι που ζουν με 700 ευρώ το μήνα. Πριν αρχίσουμε λοιπόν να τα "σπάμε" θα ήταν καλύτερο να διαφωτίσουμε τα μυαλά των ανθρώπων αυτών, για να πάψουν να στηρίζουν και να τροφοδοτούν τη "σύγχρονη" Κίρκη! Οι εξουσίες στηρίζονται από την αμορφωσιά και το χαμηλό επίπεδο των ανθρώπων και όσο οι άνθρωποι θα στριμώχνονται στα πολιτικά γραφεία για μια θεσούλα στο δημόσιο, η εξουσία θα γλεντάει στις πλάτες όλων μας. Πρέπει πρώτα απ' όλα να αλλάξουμε εμείς που τους στηρίζουμε, που με την ψήφο και την άνοχή μας δώσουμε το δικαίωμα στον μπάτσο να μας πυροβολεί και να μας ανοίγει τα κεφάλια! Καλή χρονιά!

2 Ιανουαρίου 2011 στις 10:52 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger Θανάσης Παπαδημητρίου είπε...

Αγαπητέ μου ανώνυμε (πλην όμως πολύ γνωστέ μου – από τις απόψεις σου – Ο.Χ.)
Σου επαναλαμβάνω, για ακόμα μια φορά, ότι Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ.
• Χωρίς να το θέλεις, δικαιώνεις τους συνταγματάρχες της χούντας, οι οποίοι με τη ΒΙΑ ΤΩΝ ΤΑΝΚΣ κατέλυσαν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
• Οι φοιτητές έστησαν οδοφράγματα και αγωνίστηκαν για να επαναφέρουν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όχι για να δημιουργήσουν μια κόλαση.
• Στην πορεία τους , από τη Νομική Σχολή στο Πολυτεχνείο δεν έσπασαν βιτρίνες, δεν πυρπόλησαν καταστήματα, δεν έκαψαν εργαζόμενους που είχαν εγκλωβιστεί σε τράπεζες και δεν γρονθοκόπησαν κανένα από εκείνους που αντιπροσώπευαν την τότε «εξουσία» .
• Τους φαντάρους και τους «μπάτσους» - όπως εσύ τους αποκαλείς – οι φοιτητές τους προσφωνούσαν «αδέλφια μας» και τους καλούσαν να μη χρησιμοποιήσουν ΒΙΑ εναντίον τους.
• Οι φοιτητές, τότε, είχαν ΟΡΑΜΑ που το εξέφραζε το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
• Με τον όρο ΨΩΜΙ, αναφερόταν σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους και δεν διεκδικούσαν να ζουν στο διπλάσιο των δυνατοτήτων τους, με καταναλωτικά δάνεια – εορτοδάνεια – διακοποδάνεια και με δέκα πιστωτικές κάρτες, ο καθένας, χωρίς να δουλεύουν.
• Με τον όρο ΠΑΙΔΕΙΑ, διεκδικούσαν Σχολεία και Πανεπιστήμια αναβαθμισμένα ποιοτικά και προσιτά σε όλους και, όχι Σχολεία από τα οποία θα έπαιρναν απολυτήριο όλοι (είτε το άξιζαν είτε όχι) και ούτε Πανεπιστήμια στα οποία θα εισαγόταν όλοι (με μέσο όρο πολύ κάτω του 10) και που θα αποφοιτούσαν όλοι, μετά από 8-10 χρόνια και με αντιγραφές στις εξετάσεις.
• Με τον όρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ διεκδικούσαν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους για τη ζωή και την κοινωνία μας, και να τις προωθούν ειρηνικά και τεκμηριωμένα και, όχι με άναρθρες κραυγές, ανεύθυνες αοριστολογίες και κουκούλες.
Σκέψου τα , όλα αυτά, και θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι η ΒΙΑ δεν είναι λύση

2 Ιανουαρίου 2011 στις 12:04 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα