Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

110 ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ...ΤΑ ΡΕΣΤΑ , του Φίλιππου Μαρούγκα

Και πρωτοκλασάτα ονόματα των δύο μεγάλων κομμάτων που κυριάρχησαν στην κεντρική πολιτική σκηνή, κατέχοντας υπουργικούς θώκους, φιγουράρουν στο μακρύ κατάλογο των συνταξιούχων και τέως βουλευτών που εξακολουθούν να επιμένουν, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, να ζητούν όχι μόνον την καταβολή αναδρομικών αποδοχών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν εξαιτίας του ότι οι μισθοί τους παρέμειναν «καθηλωμένοι» και δεν αναπροσαρμόστηκαν.

Α. Τσοχατζόπουλος και Τ. Μαντέλης μεταξύ των πρώην που διεκδικούν αναδρομικά
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, με ανοιχτούς λογαριασμούς στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων και τα περιουσιακά του στοιχεία, ο Τ. Μαντέλης, κατηγορούμενος για τα «μαύρα» ταμεία της Ζίμενς, ο Π. Μαντούβαλος, που περιμένει τη δίκη του για υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος, ο Αρ. Παυλίδης, η εμπλοκή του οποίου στην υπόθεση Μανούση με τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών τον οδήγησε με απόφαση του Αντ. Σαμαρά εκτός κόμματος, αλλά και οι Γ. Δρυς, Γ. Ανωμερίτης, Ελισάβετ Παπαζώη, Π. Δούκας, Ελ. Ζαγορίτης, Π. Τατούλης, Αντ. Φούσας, Ν. Κατσαρός περιλαμβάνονται στη λίστα των συνολικά 110 που έχουν προσφύγει στη διοικητική δικαιοσύνη.

Το παράδειγμά τους δεν ακολούθησαν ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Μιχ. Λιάπης και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Τζανής, που παραιτήθηκαν από τις αγωγές τους, όπως και η χήρα του βουλευτή του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΚΚΕ, Παναγιώτη Κοσιώνη.

Θυμίζουμε ότι όταν τον περασμένο Μάιο αποκαλύφθηκε ότι εκκρεμούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκατοντάδες προσφυγές συνταξιούχων βουλευτών με ανάλογο αίτημα (σήμερα έχουν μπλοκάρει) είχε προκληθεί σάλος και η καταδίκη για τις προκλητικές διεκδικήσεις ήταν διακομματική, με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να πάρουν ευρώ. Παρά τη γενική κατακραυγή, οι 110 επιμένουν ακόμη και σήμερα, δικαιώνοντας τη ρήση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Τις ομαδικές αγωγές έχουν καταθέσει 60 άλλοτε εκπρόσωποι του έθνους που προέρχονται από τη Ν.Δ. και 48 από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές συνολικό ποσό των οικονομικών απαιτήσεών τους, αφού το πακέτο χρημάτων που διεκδικεί ο καθένας προσδιορίζεται ανάλογα με τη διάρκεια της βουλευτικής του ζωής.

Κοινός παρονομαστής όλων των αιτήσεων είναι η αναδρομική διεκδίκηση χρηματικών ποσών από διαφορές αποδοχών που, όπως υποστηρίζουν, τους οφείλονται, λόγω της αύξησης των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η απόφαση του Μισθοδικείου το 2006 που εξομοίωσε τις αποδοχές των προέδρων των ανώτατων δικαστηρίων με εκείνες του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Με όπλο την απόφαση αυτή, οι δικαστές «αιμοδοτήθηκαν» με αναδρομικές διαφορές αποδοχών για την πενταετία 2000-2005. Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι συνταξιούχοι βουλευτές, οι οποίοι, επικαλούμενοι την ισοτιμία των τριών λειτουργιών, προσέφυγαν στη διοικητική δικαιοσύνη ζητώντας και αυτοί την αναδρομική αναπροσαρμογή των αποδοχών τους, κατά το πρότυπο των δικαστών. Στις αγωγές τους κάνουν λόγο για αυτοδίκαιη εξομοίωση και ζητούν επιπλέον 10.000 ευρώ ο καθένας για ηθική βλάβη.

Ο κύριος όγκος των αγωγών εκκρεμεί προς εκδίκαση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ ορισμένες από αυτές αναβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τον Φεβρουάριο του 2012. Μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί από το Πρωτοδικείο μία απορριπτική απόφαση και δύο αποφάσεις που δέχθηκαν μερικώς τις αγωγές, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε το περασμένο καλοκαίρι έφεση από το Δημόσιο.

Αγωγές έχουν καταθέσει από το ΠΑΣΟΚ οι:

Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεώργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωάν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μυρσίνη Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωάν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα-Νόρα Κατσέλη-Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 Ν.Δ. και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλέξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής-Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Απόστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλέξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.

Από τη Ν.Δ. οι:

Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεόδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωάν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταύρ. Δαϊλάκης, Γεώργ. Δεικτάκης, Θεόφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταύρ. Κελέτσης, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (τ. ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, Αρία Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντών. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου-Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Από το ΔΗΚΚΙ αγωγή έχει καταθέσει μόνον ο τέως ευρωβουλευτής Εμμ. Μπακόπουλος, όπως και ο τ. βουλευτής Γ. Παπαγεωργίου για τον οποίο δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν στο ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ. Αξίζει να επισημανθούν και οι περιπτώσεις των Ι. Βαϊνά, Μυρσίνης Ζορμπά, Εμμ. Λουκάκη και Σωτ. Στολίδη, που έχουν υποβάλει διπλές αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους.

** Ο Ι. Καψής με επιστολή του στην «Ε» αναφέρει ότι σε ανύποπτο χρόνο εκχώρησε με εξώδικο οποιαδήποτε αναδρομική αμοιβή του στο Ταμείο Καταπολέμησης του Δημόσιου Χρέους που έχει ανοίξει η Βουλή στην Τράπεζα της Ελλάδος. *


6 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger AΝΔΡΕΑΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ είπε...

σωστα ολα αυτα που λες φιλιππε!!!μαλιστα αλλοι ζητανε και αποζημιωσεις!!οταν βγαινουν μεν στα καναλια λενε πολλα(η γλωσσα τους ως την αμερικη)αλλα οταν δε ρωτουνται για τους μισθους τους τοτε λενε οτι ξαφνικα εχουν εκτακτη διασκεψη ή οτι δεν απαντανε σε τετοιες ερωτησεις!!

14 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:27 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ είπε...

ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ!

Μου το έστειλε ένας φίλος ........
ΤΑΜΕΙΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ Νο.....
ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΠΑΡ/ΚΩΝ Χανίων ΓΡΑΜΜΑΤΙΟΝ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ
ΠΟΣΟΥ ΕΥΡΩ: 1.00
O/H ………………………..κατέθεσε στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ευρό: ένα (1,00) για την παρακάτω αιτία: Προς Ελληνικό Δημόσιο για τέλη κυκλοφορίας του ……………. ΙΧΕ : αυτοκίνητου μου γιατί:
1) Οι δρόμοι της Κρήτης είναι άθλιοι και δεν αξίζουν παραπάνω από ένα ευρώ ετησίως. Είναι επικίνδυνοι από έλλειψη συντήρησης και χρειαζόμαστε αποζημίωση από το κράτος και την αυτοδιοίκηση.
2) Παράνομα ζητούνται προκαταβολικά.
3) Δεν εφαρμόζεται ο ανταποδοτικός χαρακτήρας τους από το κράτος.
4) Η αύξηση τους είναι πέραν κάθε λογικής.
Καταβλήθηκαν για δικαιώματα του ταμείου ευρό: 0,05
Μήπως έχει δίκιο στο (μπουρδέλο) το κράτος που ζούμε;



Read more: http://sadentrepese.blogspot.com/2011/12/blog-post_6862.html#ixzz1gsvoHodD

18 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:37 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Σωστοοοοός!!!!

18 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:20 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Κύριοι,
ας σοβαρευτούμε. Αντί οι διάφοροι αντεξουσιαστές να καίνε το μαγαζάκι κάθε φουκαρά, καλό θα ήταν να αριβάρουν κατά τα βόρεια προάστια, και να φροντίσουν τους αδικημένους κ.κ. βολευτές, που όταν δεν ψηφίζουν τους "νόμους υποδούλωσης της χώρας" στο ξένο και κυρίως φασιστικό κεφάλαιο, ασχολούνται συνεχώς με τη μάσα!!!!!!! μάσα για γι’ εαυτούς, τα τέκνα αυτών, τα καινούργια τζάκια και βάλε...
Και αν είναι πράγματι παλικάρια μπορούν να μετατρέψουν το σύνθημα για τη βουλή σε πράξη! Τότε θα τους ευγνωμονεί όλος ο λαός.... Και θα το αξίζουν πραγματικά...
Ιδιαίτερη περιποίηση χρειάζονται αυτοί που ομολόγησαν τα εγκλήματά τους και αφέθηκαν ελεύθεροι με συμφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας!!!!!!!
Θα δω αν θα ξαναφωνάξει κάποιος, σωστόοοος!!!
30 Δεκεμβρίου 2011 10:20 μ.μ.

30 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:25 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου.
Το άρθρο δεν μιλάει για βία ούτε το σχόλιό του. Με τη βία παράγεις μόνο βία. Τι πάει να πει "ιδιαίτερη περιποίηση"; Ίσως φίλε μου να μην έχεις αντιληφθεί πως ο καιρός του Γκοτζαμάνη, του Μπουκλάκου καιτου Γύπαρη έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί! Δεν θα ευγνωμονούσα ποτέ εκείνον που ανοίγει κεφάλια, που καταστρέφει, που λεηλατεί και που χρησιμοποιεί τυφλή βία στο όνομα της δήθεν αγανάκτησής του! Έλεος πια, μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Αν δεν μπορούμε εμείς να επιλέξουμε σωστούς και άξιους και θέλουμε να μας κυβερνά ο Πάγκαλος και ο Ρουσσόπουλος ε, καλά κάνουν και μας κάθονται στο σβέρκο, επιλογή μας είναι!Καλή χρονιά να έχεις!

31 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:02 π.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ και σου αντεύχομαι από καρδιάς, να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς.



Και για την Πατρίδα μας, εύχομαι την απελευθέρωση από τους αρχιπροδότες των Δημοκρατικών δυνάμεων του Πασόκ, που ενισχύθηκαν και από τους συντρόφους της αριστεράς...(Μπίστης, Ανδρουλάκης Δαμανάκη, η αγωνίστρια της μάσας;;; κλπ.) και από τον δημοκράτη Καρατζαφέρη, χέρι χέρι και από τον ζόρικο Σαμαρά. Στ' αλήθεια που μας πάνε;;; (το ανέκδοτο που λέει ότι στη βουλή υπάρχουν ένας πεταλλωτής, ένας σαμαράς και 298 γαϊδούρια, νομίζω ότι μας πάει φίνα!)
Που είναι αυτοί;;; που έπρεπε να φωνάζουν για την πληρωμή του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία και τις πολεμικές αποζημιώσεις...
giannisagiannis1@gmail.com

31 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:46 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα