Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ας ξανανθίσει το χαμόγελο στα πρόσωπά των παιδιών μας!


Μέσα σε συνθήκες δύσκολες για την πατρίδα μας.
Μέσα στην καθημερινή τρομοκρατία που ασκούν τα ΜΜΕ και οι έμμισθοι δημοσιογράφοι πως η πατρίδα μας χάνεται και καταρρέει - λες και 4000 τώρα χρόνια δεν γνωρίσαμε ούτε καταστροφές ούτε δυσκολίες κ.Πρετεντέρη, Τρέμη, Τσίμα και λοιποί τρομολάγνοι.
Μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ακόμα ψάχνει τους προσανατολισμούς του.
Μέσα σε μια πόλη που καθημερινά σε πληγώνει.
Μέσα σε όλα αυτά σε μια γωνιά της πόλης το χαμόγελο ανθίζει! Πού; Στο 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, πιστός σε όσα έμαθα απ' τον καλό μου φίλο Θανάση Παπαδημητρίου, ξεκινήσαμε χθες με τους μαθητές και τη βοήθεια της Διευθύντριάς μας κ. Μαρίας Αντζελέ τις πρώτες πρόβες για τη θεατρική παράσταση που θα ανεβάσουμε το καλοκαίρι, τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη.
Παρά την κούραση από ένα γεμάτο 7ωρο τα περισσότερα από τα παιδιά ήταν εκεί και έδωσαν από την πρώτη κιόλας αυτή μέρα τον καλύτερό τους εαυτό!
Και στο μυαλό μου, στη σκέψη μου ήρθαν οι όμορφες μέρες του 2008-2009 στο 3ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής όταν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που φάνταζε αδύνατο μέχρι τότε: Να ανοίξουμε το σχολείο στην κοινωνία! Και το πετύχαμε (λίγο ή πολύ δεν ξέρω). Κρίμα που δεν είχε συνέχεια.
Φέτος βάζουμε στην Κηφισιά τις μηχανές μπροστά για να ξανακάνουμε το σχολείο σχολείο, να ξαναδούμε το χαμόγελο να ξανανθίζει στα πρόσωπα των παιδιών μας.
Καλοί οι αγώνες, αλλά όπως γράφει και ο Πλάτων το πνεύμα χωρίς καλλιέργεια και παιδεία (πολιτισμό δηλαδή) μοιάζει σαν το κουτσό άλογο! Και ο Πλούταρχος συμπληρώνει "βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόκευτος"!
Πάμε λοιπόν παιδιά να αλλάξουμε τον κόσμο με ένα "όπλο" καθαρά ελληνικό: ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

4 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Θανάσης Παπαδημητρίου είπε...

Αγαπητέ μου φίλε, Ανδρέα
Στέκομαι στην τελευταία παράγραφο της ανάρτησης σου:
«Καλοί οι αγώνες, αλλά όπως γράφει και ο Πλάτων το πνεύμα χωρίς καλλιέργεια και παιδεία (πολιτισμό δηλαδή) μοιάζει σαν το κουτσό άλογο! Και ο Πλούταρχος συμπληρώνει "βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόκευτος"!
Πάμε λοιπόν παιδιά να αλλάξουμε τον κόσμο με ένα "όπλο" καθαρά ελληνικό: ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!»
Κάθε δάσκαλος πρέπει να έχει δυο πράγματα στο μυαλό του:
1. Να εκπαιδεύσει σωστά τους μαθητές του στο αντικείμενο της ειδικότητας του, και
2. Να προσπαθήσει να ζεστάνει τους κρύους τοίχους και τις παγωμένες καρδιές, ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα παράθυρο στην ΕΛΠΙΔΑ και στο ΟΝΕΙΡΟ.
Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθεια που ξεκινάς και, μακάρι, να βρεθούν και άλλοι συνάδελφοι που θα σ’ ακολουθήσουν.
Θανάσης Παπαδημητρίου

20 Νοεμβρίου 2010 στις 11:49 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger Marisa Augeri είπε...

Συγχαρητήρια για τη δύναμη, την όρεξη και το κέφι σου! Καλή επιτυχία σε εσένα και τα παιδιά! Και ενημέρωσέ μας για την παράσταση!

20 Νοεμβρίου 2010 στις 8:13 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν σας ξερω μονο απο τη δυναμικοτητα του λογου σας και τισ προσπαεθειες που φανταζομαι οτι καταβαλλουν τα παιδια πρεπει να ειναι μια πολυ καλη
παρασταση γεματη θεληση!!!!!!

29 Νοεμβρίου 2010 στις 9:13 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Τα παιδιά είναι πάντα γεμάτα θέληση, αρκεί εμείς να είμαστε εκεί να τα ακούμε και να τα στηρίζουμε! Και αυτό όχι μόνο μου δίνει κουράγιο - αναπληρωτής γαρ και αδιόριστος επί 18 έτη - αλλά με βαραίνει με μεγαλύτερη ευθύνη και αποφασιστικότητα. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Καλό βράδυ.

29 Νοεμβρίου 2010 στις 9:40 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα