Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Για δείτε ποιοι μιλάνε ή όταν η ντροπή βγαίνει στους δρόμους και γελάει τους διαβάτες!

Επανεξέταση των προσλήψεων των εκπαιδευτικών ζητά η Τράπεζα Ελλάδος ή Όταν ο "Πλούτος" κηρύσσει τη λιτότητα..., του Χρήστου Κάτσικα

27/10/2010 - 15:50

ΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ: ΚΟΨΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!

Τη λογική του “μαζί τα φάγαμε” επέλεξε να υπερασπιστεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσιάζοντας την ενδιάμεση έκθεση 2010 για τη νομισματική πολιτική. Προχώρησε λοιπόν σε ρηξικέλευθες προτάσεις όπως, την κατάργηση των ΚΑΠΗ, τη μείωση των δαπανών για τη μεταφορά των μαθητών στην περιφέρεια της χώρας, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των Πανεπιστημίων καθώς και την επανεξέταση των προσλήψεων στην εκπαίδευση.

Τι λέει ο Διοικητής της Τράπεζας; Λέει, με τη γνωστή κοφτή γλώσσα των τεχνοκρατών, ότι δεν χρειάζονται να γίνονται πλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών, ότι οι εκπαιδευτικοί είναι ήδη περισσότεροι από όσο πρέπει, άρα καλό θα ήταν να στείλουμε κάμποσους στο σπίτι τους. Λέει ότι τα Δημόσια Πανεπιστήμια ξοδεύουν πολλά για σίτιση, στέγαση και λοιπές λειτουργικές δαπάνες, ότι πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις σπατάλες και ότι όσοι φοιτητές δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος της φοίτησής τους να πάρουν φοιτητικό δάνειο, δηλαδή να χρεώσουν ακόμη περισσότερο τις ήδη καταχρεωμένες στις τράπεζες οικογένειές τους. Λέει ακόμη ο κ. Προβόπουλος ότι το κράτος ξοδεύει πολλά για τη μεταφορά των μαθητών των απομακρυσμένων περιοχών και ότι καλό θα είναι να γίνουν περικοπές.

Για ποιους τα λέει αυτά ο αξιότιμος κ. Προβόπουλος; Τα λέει για ανθρώπους οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειονότητα αμείβονται με ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, όπως αυτές των 720 ευρώ τον μήνα, τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει ως ικανοποιητικό εισόδημα..051.949 ευρώ το χρόνο μισθό

Ποιος μιλάει;

Ο αρχικήρυκας της λιτότητας κ. Προβόπουλος εισπράττει περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και μάλιστα αυτοτελώς φορολογούμενα -γεγονός που σημαίνει πως είτε φορολογούνται με πολύ χαμηλό συντελεστή είτε δεν φορολογούνται καθόλου.

Τι απίστευτος κόσμος είναι αυτός

Άνθρωποι που παίρνουν του κόσμου τα λεφτά μιλάνε, αποφασίζουν και διαμορφώνουν τους όρους όπως και τις συνθήκες ζωής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αποφασίζουν τις τύχες μας, το αύριό μας, το πόσα θα πάρουν όλοι οι “από κάτω”. Τα κουστούμια, τα αρμάνι, τα κότερα, τα σαλέ, δίνουν οδηγίες για το ξεπέρασμα της κρίσης με τη συντριβή των αδυνάτων.

Όταν ο "Πλούτος" κηρύσσει τη λιτότητα...

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
Οι έμποροι φωνάζουν γι’ αγορές
Οι άνεργοι πεινούσαν
Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα
Ζητάνε θυσίες

Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
Για τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουν
Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο
Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό
Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού

Μπέρτολτ Μπρεχτ, (Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου)

«Εύκολα μπορείς να φέρεις βόλτα έναν λαό. Φτάνει μονάχα να του πεις ότι κινδυνεύει η χώρα και να καταγγείλεις όποιον διαφωνεί πως δεν είναι πατριώτης και πως εκθέτει τη χώρα σε κίνδυνο». Αυτό το δόγμα εφαρμόζουν πιστά οι «ομιλούσες γραβάτες» οδηγώντας τις κοινωνίες και τους λαούς στην εξαθλίωση και στην αποκτήνωση. Ως πότε θα τους ακούμε; Ως πότε θα τους υποφέρουμε; Ως πότε θα τους ανεχόμαστε; ΩΣ ΠΟΤΕ;

Και εμείς;
Τι περιμένουμε;
Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν
κι οι αχόρταγοι
κάτι θε να μας δώσουν!
Οι λύκοι θα μας ταΐσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν!
Από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρη
να της βγάλουμε τα δόντια!
Τέτοια περιμένουμε;

Μπ. Μπρέχτ

Σ’ αυτήν την περίοδο, όπου η κρίση φτάνει με τη μορφή της κόλασης και άρχισε να ανάβει τις φωτιές των θυσιαστηρίων, για να κάψει δικαιώματα και κατακτήσεις, πρέπει να σκεφτούμε πολλαπλά και καίρια. Όταν το κυρίαρχο σύστημα ετοιμάζει για μας και τα παιδιά μας το κολαστήριο της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών μισθών και συντάξεων, τότε πρέπει ν’ αντιδράσουμε! Να σκεφτούμε πώς δε θα παραδώσουμε ένα κοινωνικό, εργασιακό και πολιτικό καθεστώς χειρότερο απ’ ότι παραλάβαμε. Να αναλύσουμε την κατάσταση με «νου παγερό» και «φλογερή καρδιά», με «μάτι φώσφορο» και «κουμάντο γερό», έτσι ώστε ο φόβος να μένει μονάχος του και κανείς να μην αισθάνεται μόνος.

Οι άνθρωποι υπήρξαν πάντοτε και θα είναι πάντοτε στην πολιτική τ’ αφελή θύματα των άλλων και των ιδίων εφ’ όσον δεν θα ‘χουν μάθει, πίσω από τις φράσεις, τις διακηρύξεις και τις υποσχέσεις, ηθικές, θρησκευτικές, πολιτικές και κοινωνικές, να διακρίνουν τα συμφέροντα αυτών ή των άλλων τάξεων.

Να το καταλάβουμε. Η μια πατρίδα μας ταξιδεύει στα ελβετικά σαλέ, παίρνει μίζες από τις Siemens, αγοράζει κάμερες που φωτογραφίζουν το λαό, έχει εφεύρει δεκάδες τρόπους για να θωρακίζει το «είναι» και το «αντέχειν» της από τον εσωτερικό εχθρό της. Η άλλη πατρίδα τρέχει για το μεροκάματα, ζει με 500 ευρώ, πεθαίνει στην ανεργία και στην αλλότρια εργασία, ξεπέφτει στο περιθώριο καθημερινά. Η άλλη πατρίδα αναγκάζεται να πληρώνει τις θηλιές των τραπεζών που βλέπουν τα αμύθητα κέρδη τους να διπλασιάζονται.

Αυτές οι δύο πατρίδες συγκρούονται. Άτυπα και φανερά.. Υπόγεια και στους δρόμους. Άλλοτε δυνατά κι άλλοτε αδύναμα. Αλλά συγκρούονται. Ο ένας κόσμος δεν έχει, αγαπητέ αναγνώστη, τίποτε κοινό με τον άλλον. Στη Ρώμη, το χειρότερο μαρτύριο ήταν όταν έδεναν ένα υγιές κορμί με ένα σαπισμένο ώσπου να σαπίσει και αυτό. Κόψε τον ομφάλιο λώρο. Φτάσε τη σύγκρουση ως το τέλος. Αν συνηθίσεις το κακό, θα του μοιάσεις!

Αψηφήστε τους! Ξελασπώστε το μέλλον!

Kάθε Mινώταυρος και κάθε Λαβύρινθος μπορεί να αντιμετωπιστεί!
Όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οχτώ γωνιές των ανέμων, γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά, παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες των ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ (2010) ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


4 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Θανάσης Παπαδημητριου είπε...

Διαβάζοντας το άρθρο του κ. Κάτσικα, ήλθε στο μυαλό μου μια φράση, που είχε πει ο μακαρίτης ο Μένιος Κουτσόγεωργας, όταν ήταν υπουργός και απευθυνόταν στην τότε αντιπολίτευση, και η φράση αυτή ήταν:

«ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ »!
Έτσι,
• Δεν δικαιούται να ομιλεί ο κ. Προβόπουλος (ο αρχικήρυκας της λιτότητας , που αμείβεται με 4 εκατομμύρια ευρώ, που φορολογείται αυτοτελώς κ.τ.λ.)
• Δεν δικαιούνται να ομιλούν οι υπουργοί και ο Πρωθυπουργός της σημερινής κυβέρνησης (αυτοί έχουν βεβαρημένο παρελθόν και αμείβονται πλουσιοπάροχα)
• Δεν δικαιούνται να ομιλούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι ( οι άνθρωποι τους νοιάζονται μόνο για την αισχροκέρδεια )
Αλλά,

• Δικαιούνται να ομιλούν οι ταξιτζήδες, που όλα αυτά τα χρόνια κέρδιζαν αυτά που κέρδιζαν από τις πολλαπλές μισθώσεις, χωρίς να φορολογούνται,
• Δικαιούνται να ομιλούν οι αγρότες, που παρέδιδαν δυό και τρείς φορές το ίδιο βαμβάκι και εισέπρατταν τις αντίστοιχες επιδοτήσεις,
• Δικαιούνται να ομιλούν οι καθηγητές, που παρέδιδαν ιδιαίτερα μαθήματα και εισέπρατταν, τουλάχιστο, άλλον ένα μισθό χωρίς να φορολογούνται (δεν ξέρω για τον κ. Κάτσικα αλλά, εγώ υπήρξα ένας απ’ αυτούς),
• Δικαιούνται να ομιλούν οι Πανεπιστημιακοί που σπαταλούσαν το Δημόσιο χρήμα σε αμφιβόλου αξίας προγράμματα, ακόμα και για τα προσωπικά τους έξοδα,
• Δικαιούνται να ομιλούν οι γιατροί και οι λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες, που δήλωναν ετήσιο εισόδημα μικρότερο από το αφορολόγητο,
• Δικαιούνται να ομιλούν οι Δημόσιοι και Δημοτικοί υπάλληλοι που, προσφέροντας υποβαθμισμένες υπηρεσίες, είχαν το προνόμιο να «λαδώνονται»,
• Δικαιούνται να ομιλούν οι….(θα μπορούσα μέχρι αύριο να αναφέρω παραδείγματα)
Κατά τον κ. Κάτσικα υπάρχουν:
• Η τάξη που εκπροσωπείται από τις «ομιλούσες γραβάτες» που δεν δικαιούνται να ομιλούν διότι έφαγαν τα περισσότερα και,
• Η τάξη που εκπροσωπείται από όλους τους άλλους, που δικαιούνται να ομιλούν διότι έφαγαν τα λιγότερα.
Αν το καλοψάξουμε το θέμα, πολύ φοβούμαι, ότι δεν θα βρούμε καμία τάξη που να δικαιούται να ομιλεί.
Είμαστε όλοι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ και ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για το σημερινό μας κατάντημα.
Πατώντας πάνω σ’ ένα ΣΑΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ και σε μια ΣΑΠΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ πρέπει να επιχειρήσουμε την υπέρβαση. Να αναζητήσουμε το θαύμα.
Και, αναφέρει ο κ. Κάτσικας:

«Όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οχτώ γωνιές των ανέμων, γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά, παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες των ανθρώπων.»

Σύμφωνοι, αλλά πως το εννοεί ο κ. Κάτσικας;
• Με ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ τύπου Λένιν ;
• Με ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΑΝΥΠΑΚΟΗ ,όπως κηρύσσει το ΚΚΕ;
• Ή με ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και σταδιακή εμπέδωση της διαφάνειας , της αξιοκρατίας και της ισονομίας, όπως ήδη επιχειρείται :

29 Οκτωβρίου 2010 στις 1:34 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Φίλε μου Θανάση, νομίζω ότι και ως μεγαλύτερός μου και ως πιο έμπειρος θα μπορούσες να μου απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα: Γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε αυτή η σταδιακή όπως αναφέρεις εμπέδωση της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισονομίας; Ο σημερινός πρωθυπουργός ήρθε από τον Άρη ή στήριζε όλα αυτά τα χρόνια και ως υπουργός και ως βουλευτής τα σκάνδαλα και τις ρεμούλες όπως αυτό του χρηματιστηρίου, της Ολυμπιάδας, του Πόρτο Καράς κλπ; Ο αντιπρόεδρος της σημερινής κυβέρνησης - ο εγγονός του δικτάτορα ντε, για αυτό έχει γίνει τετράπαχος πίνει για να ξεχάσει το σόϊ του! - δεν διόριζε, με πρώτη και καλύτερη τη θυγατέρα του, αφειδώς τα "δικά του παιδιά" στο δημόσιο και τώρα μας κατηγορεί και από πάνω πως μαζί τα φάγαμε; Πόυ βρε φίλε την είδες την αξιοκρατία και τη διαφάνεια από τους σημερινούς κυβερνώντες; Μήπως εννοείς τους 46 αποσπασμένους με αξιοκρατικές διαδικασίες καθηγητές στο γραφείο της Διαμαντοπούλου; Μήπως εννοείς τους 55 ειδικούς γραμματείς των υπουργείων που τυχαία είναι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Πιστεύεις ότι θα πάει κανείς φυλακή από όσους χρόνια ολόκληρα διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα; Να σου θυμίσω καλέ μου φίλε πως (μιας και κατηγορείς τόσο ανοιχτά τον εαυτό σου) ιδιαίτερα έκανες γιατί ο μισθός που σου έδινε το κράτος ήταν και είναι μισθός πείνας; Είναι Θανάση μου πιο έξυπνος από σένα ο Προβόπουλος, ο διοικητής του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και του ΟΣΕ που τίναξαν την μπάγκα στον αέρα τα τελευταία χρόνια; Ναι, έκλεψαν και οι πολίτες, αλλά να σου πω τι γράφει ο Ουμπέρτο Έκο; Όταν διδάσκεις στον άλλο τον υλικό ευδαιμονισμό και εσύ που κυβερνάς μένεις στις βίλες και στα κότερα, ο πολίτης τι είναι δηλαδή, ο μαλάκας του συστήματος που θα πληρώνει μόνο φόρους και θα σκύβει το κεφάλι; Ως καθηγητής αλήθεια για να σε ρωτήσω, τα χρήματα που κέρδιζες - αυτά τα μαύρα όπως λες - τα έκλεβες ή τα δούλευες στάζοντας ιδρώτα και στερούμενος πολλές φορές και τα παιδιά σου; Γιατί οι βρωμιάρηδες που μας κυβερνούν ΑΠΛΑ τα έκλεβαν! Και κάτι τελευταίο φίλε μου Θανάση. Το ΚΚΕ σε αυτόν τον τόπο μπορείς να μου πεις ποιον έβλαψε; Πήρε το σπίτι κανενός, έβαλε υπέρογκους φόρους, έκοψε μισθούς και συντάξεις ή καταδίκασε να ζουν 500.000 συμπολίτες μας κάτω από τα όρια της φτώχειας; Τι φοβούνται δηλαδή ξαφνικά οι συμπολίτες μας Θανάση; Μην έρθει το ΚΚΕ και τους πάρει το σφουγγαρόπανο απ' τα χέρια; Καλά αν το φοβούνται αυτό ας το κρατήσουν καλά, ας φάνε κι άλλη φάπα από κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ και ας περιμένουν τη.... Δευτέρα Παρουσία να τους βγάλει από τη φτώχεια και την ανέχεια! Γιατί αγαπημένε μου φίλε η Επανάσταση τύπου Λένιν όπως λες έδωσε ψωμί στον καταπιεσμένο και άθλιο από την πείνα Σοβιετικό λαό, ενώ ο Πούτιν σήμερα κατάντησε τις ρωσίδες πόρνες και τους Ρώσους εμπόρους ναρκωτικών! Δεν ξέρω γιατί λοιπόν ο Έλληνας φοβάται τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, μήπως ζηλεύει τη Ρωσία του Πούτιν ή τις ΗΠΑ με τα 42.000.000 ανέργους, τους πολέμους και την ασύστολη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

29 Οκτωβρίου 2010 στις 6:18 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Θανάσης Παπαδημητρίου είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Ανδρέα,
Θα επιχειρήσω να απαντήσω στα ερωτήματα που θέτεις, όσο πιο ειλικρινά μπορώ.
1. Γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε η σταδιακή εμπέδωση της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισονομίας;
• Διότι κανένας, από τους προηγούμενους ηγέτες μας, δεν είχε το θάρρος να πει την αλήθεια και να αναλάβει την ευθύνη, αλλάζοντας πρώτος αυτός, να αλλάξει σταδιακά το πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο στην κατεύθυνση της ισονομίας και της ισοπολιτείας.(και δεν νομίζω ότι πιστεύει κανείς πως η αλλαγή αυτή γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και χωρίς αστοχίες και παρατράγουδα.)
• Διότι όλοι μας, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, αντιδρούμε στη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Έχουμε τις άκρες μας, που μας βολεύουν, και δεν θέλουμε να τις χάσουμε. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι τα δυό μεγάλα κόμματα – που όλοι μας τα θεωρούμε ως τους κύριους υπεύθυνους για τη δυστυχία μας – να συγκεντρώνουν αθροιστικά το 70% ή το 80% των ψήφων στις εθνικές εκλογές;
• Διότι ΟΛΟΙ μας πιστεύουμε πως φταίνε οι ΑΛΛΟΙ και, ζητούμε ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ !
2. Ο σημερινός Πρωθυπουργός , ο αντιπρόεδρος του και οι υπόλοιποι υπουργοί της κυβέρνησης ήλθαν από τον Άρη και δεν έχουν ευθύνες για το παρελθόν τους;
• Και βέβαια δεν ήλθαν από τον Άρη και τεράστιες ευθύνες έχουν για το παρελθόν τους. Αλλά μπορείς να μου βρεις τον ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟ, που θα μπορούσε να γίνει Πρωθυπουργός και να αναλάβει το έργο της ορθής αναμόρφωσης του κράτους και της κοινωνίας μας; Ακόμη και ο Χριστός στηρίχτηκε σε ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ για να επιχειρήσει τη δική του κοινωνική μεταρρύθμιση ! (και στη δική του προσπάθεια υπήρξαν αστοχίες και παρατράγουδα)
• Κανένας δεν πρέπει να κρίνεται από τις πράξεις του πατέρα του ή του παππού του αλλά, από τις δικές του πράξεις. Ειλικρινά πιστεύεις ότι ο εγγονός ενός δικτάτορα είναι υποχρεωτικά κακός και ότι ο γιος ενός καπετάνιου του ΕΛΛΑΣ είναι υποχρεωτικά καλός;
3. Τα χρήματα, που κέρδιζα από τα ιδιαίτερα μαθήματα, τα δούλευα ή τα έκλεβα;
• Η απάντηση είναι απλή. Δούλευα για τα χρήματα αυτά (για να βελτιώσω το οικογενειακό μου εισόδημα) αλλά, ταυτόχρονα, έκλεβα από το κράτος τους φόρους που αναλογούσαν. Αυτό με κάνει αθώα περιστερά;
4. Το ΚΚΕ σε αυτόν τον τόπο μπορείς να μου πεις ποιον έβλαψε;
• Δεν θα αναφερθώ στο παρελθόν του ΚΚΕ, στις συνθήκες που υπέγραψε ή στους αγωνιστές του που αποκήρυξε και διέγραψε, αλλά στην πρακτική που ακολουθεί σήμερα.
- Δηλώνει υπέρμαχο του κοινοβουλευτισμού και, ταυτόχρονα, κηρύσσει την ανυπακοή στους νόμους που το κοινοβούλιο ψήφισε.
- Δηλώνει ότι αγωνίζεται για την ισότητα και, ταυτόχρονα, μάχεται για τη διατήρηση των προνομίων και των παχυλών αποδοχών των λιμενεργατών, για παράδειγμα.
- Διαμαρτύρεται για την πολύ κακή κατάσταση της οικονομίας μας και, ταυτόχρονα, εξαπολύει το ΠΑΜΕ να προκαλέσει μια γενική μπαχαλοποίηση με τις καταλήψεις του.
5. Η Επανάσταση τύπου Λένιν έδωσε ψωμί στον καταπιεσμένο και άθλιο από την πείνα Σοβιετικό λαό, ενώ ο Πούτιν σήμερα κατάντησε τις ρωσίδες πόρνες και τους Ρώσους εμπόρους ναρκωτικών!
• Η επανάσταση του Λένιν είχε τη δυνατότητα, αδιαφορώντας για το νομικό καθεστώς, να τα «πάρει» από τους πλούσιους και να τα ισοκατανείμει στο λαό, αλλά δεν το έκανε. Μόνο ένα μέρος της μεγάλης ιδιοκτησίας κρατικοποίησε και δεν προχώρησε σε πραγματική ισοκατανομή.
• Δημιούργησε, σταδιακά, κομματικό μηχανισμό και γραφειοκρατία, όπου οι κομματικοί ήταν «περισσότερο ίσοι» σε σχέση με τον υπόλοιπο λαό, και συγκέντρωσαν στα χέρια τους τεράστιες περιουσίες. Αυτές που φάνηκαν μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και, πήραν το πάνω χέρι οι πρώην κομματικοί, οδηγώντας το λαό στη σημερινή του εξαθλίωση.

Τελικά , αγαπητέ μου φίλε Ανδρέα, εξακολουθώ να πιστεύω πως ΟΛΟΙ μας, πατώντας πάνω σ’ ένα ΣΑΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ και σε μια ΣΑΠΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, πρέπει να επιχειρήσουμε την υπέρβαση.
Να την επιχειρήσουμε με αυτοκριτική και με ειλικρινή διάθεση να αλλάξουμε τους εαυτούς μας πρώτα.

29 Οκτωβρίου 2010 στις 8:44 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Φίλε Θανάση,
Πέρα από το γεγονός ότι σε θεωρώ πολύ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ, ΤΙΜΙΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ και ΜΑΧΗΤΗ,
πέρα από το γεγονός ότι από τη στιγμή που σε γνώρισα είπα μέσα μου πως 100 Θανάσηδες αν είχαμε ο τόπος μας θα ήταν σίγουρα καλύτερος,
θεωρώ:
- ότι κανείς πολιτικός δεν ΑΓΑΠΗΣΕ αυτόν τον τόπο όσο ένας απλός δάσκαλος
- ότι κανείς δάσκαλος δεν έγινε εκατομμυριούχος με βίλες, κότερα και καταθέσεις στην Ελβετία από τα ιδιαίτερα, παρά μόνο βελτίωνε το ελεεινό οικογενειακό του εισόδημα - επομένως θεωρώ ότι ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΕ ΠΟΤΕ!
- ότι οι πολίτες ΔΕΝ φέρουν ΚΑΜΙΑ ευθύνη γιατί μιμήθηκαν απλώς τους ηγέτες τους και ένιωθαν ΒΛΑΚΕΣ βλέποντας κάτι Λαλιώτηδες, Τσουκάτους, Ρουσσόπουλους και Βουλγαράκηδες να τα κονομάνε και αυτοί να προσπαθούν να είναι απλά τίμιοι και να πηγαίνουν με το σταυρό στο χέρι. Άραγε και ο καπιταλισμός αυτό το μήνυμα δεν περνά "ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν;"
- ότι, όπως έλεγε και η γιαγιά μου, εκεί που πήδηξε η γίδα θα πηδήξει και η βιτούλα (το γιδάκι), άρα και ο εγγονός του δικτάτορα γιατί να είναι διαφορετικός από τον παππού του; Μήπως όσα λέει και κάνει άνθρωπο φασίστα και δικτάτορα δεν φανερώνουν; Μήπως την εμπλοκή του στην υπόθεση Οτσαλάν την ξεχάσαμε; Τι να μας πει ο Πάγκαλος απ' τη ζωή του;
- ότι ο κομμουνισμός δεν είναι πανάκεια, ούτε η Παπαρήγα θα μας σώσει, ούτε και πέτυχε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, αλλά μήπως τώρα περνάμε καλά; Μήπως πρέπει τελικά να δοκιμάσουμε κάτι άλλο; Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε στην πράξη αν όσα λέει το ΚΚΕ μπορούν να εφαρμοστούν; Κι αν όχι τους δίνουμε μια κλωτσιά και τους στέλνουμε ξανά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τι περιμένουμε πια να μας προσφέρει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Ποιος υπερχρέωσε αυτή τη χώρα ; Όχι πάντως το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ
- ότι τη χώρα δεν την καταστρέφουν οι τσαμπουκάδες του ΠΑΜΕ αλλά το γεγονός ότι π.χ στην Κέρκυρα το καινούργιο Νομαρχιακό Νοσοκομείο έχει εγκαινιαστεί 3!!! φορές ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ με αποτέλεσμα το παλιό νοσοκομείο να υπολειτουργεί και έτσι και αρρωστήσεις την έβαψες! Το ίδιο συμβαίνει και στο νοσοκομείο της Κύμης και βέβαια και σε άλλους τομείς όπως δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια που έχουν ξεπουληθεί σε ιδιώτες τόσο από το σοσιαλ.ηστικό! ΠΑΣΟΚ όσο και από τη φιλο.χρήματη ΝΔ!
- η υπέρβαση μπορεί να γίνει αν τα δύο μεγάλα κόμματα αποφασίσουν επιτέλους να διαλυθούν ή τους διαλύσουμε εμείς με την ψήφο μας και πάνε στα τσακίδια όλοι οι κλεφταράδες και μασκαράδες που μας μπαστακώθηκαν στο σβέρκο!
- και τέλος ότι αν μπροστά σε ένα έγκλημα σιωπήσεις και καλύψεις τον ένοχο στην ποινική δικονομία λέγεται "ηθική αυτουργία" και τιμωρείται εξίσου με τη φυσική. Και αυτός είναι ο σημερινός πρωθυπουργός και όλο το επιτελείο του!
Φίλε Θανάση πρέπει να τους διώξουμε ΤΩΡΑ και να πάψουμε να δείνουμε άφεση αμαρτιών σε όσους είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί κατέστρεψαν την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! Για αυτό - αν δηλαδή ξαναπάρουν αυτοί οι δύο 80% - ναι, είμαστε όλοι υπεύθυνοι!

29 Οκτωβρίου 2010 στις 10:25 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα