Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

"Τις πταίει;"

«Φταίει» ο λαός του 1 εκατομμυρίου ανέργων.

«Φταίει» ο λαός των 2,5 εκατομμυρίων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Φταίει» ο λαός του 1 εκατομμυρίου συνταξιούχων που ζουν με 600 ευρώ και κάτω.

«Φταίει» ο λαός με το 50% των ιδιωτικών υπαλλήλων να αμείβεται με κάτω από 1.011 ευρώ.

«Φταίει» ο λαός της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων - δασκάλων και καθηγητών (που λείπουν κατά χιλιάδες από τα σχολεία), των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών (που λείπουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα νοσοκομεία), που ζουν με «τρεις κι εξήντα».

«Φταίει» ο λαός των 11 εκατομμυρίων, γιατί oι 500.000 από αυτούς (το χαμηλότερο κατ' αναλογία πληθυσμού ποσοστό στην ΕΕ) διορίστηκαν στο Δημόσιο και οι κρατούντες, αυτοί που «τους διόρισαν», οι ίδιοι που επιχειρούν να χτίσουν πάνω στο δικαίωμα για δουλειά τους κομματικούς τους στρατούς, οι ίδιοι που αναφωνούσαν «εσείς είστε το κράτος», έρχονται σήμερα και ισχυρίζονται: «Ολοι μαζί τα φάγαμε»!

Ας το μάθει ο ελληνικός λαός.

Ας το μάθουν πρώτοι απ' όλους οι χτεσινοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ,

όλοι αυτοί που τους κόβουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, που τους έχουν πεθάνει στους φόρους:

Τα 28 δισ., τα επόμενα 15 δισ., τα μεθεπόμενα 10 δισ. και τα τελευταία 25 δισ. προς τους τραπεζίτες... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα 100 δισ. καθαρά κέρδη την τελευταία δεκαετία που ενθυλάκωσαν 300 οικογένειες από το Χρηματιστήριο... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα 500 δισ. που διακινούνται ετησίως από βιομήχανους και εφοπλιστές στις «οφ σορ»... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα ομόλογα... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα λεηλατημένα από τη Σοφοκλέους... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα κτηματολόγια... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα φέσια της Ολυμπιάδας... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα «μαύρα» της «Ζήμενς»... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα μυστικά κονδύλια και τις χορηγίες του υπουργείου Εξωτερικών προς τους εκλεκτούς των ΜΚΟ... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα λεφτά για τα «υποβρύχια που γέρνουν»... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα «χαβιάρια» της ξιπασιάς πάνω στα «κότερα»... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα κλεμμένα από τους «συντρόφους που πλουτίσανε» και από τους «συντρόφους που ενέδωσαν στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας»... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα «απροσδιόριστα βάρη για τον προϋπολογισμό» που (όπως οι ίδιοι αναφέρουν στις αιτιολογικές εκθέσεις τους) συνιστούν οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές υπέρ πλουτοκρατών... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Τα λύτρα υπέρ εργολάβων στις εθνικές και λοιπές οδούς... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!

Η αλήθεια είναι τούτη:

Οσο ισχύει ότι «όλοι μαζί»... παραδώσαμε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, άλλο τόσο ισχύει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Οσο ισχύει ότι «όλοι μαζί» υπογράψαμε υπέρ των «νομίμων και ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας στο Αιγαίο, άλλο τόσο ισχύει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Οσο ισχύει ότι «όλοι μαζί» αναφωνούσαμε το βράδυ των Ιμίων εκείνο το «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», άλλο τόσο ισχύει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Η αλήθεια είναι τούτη:

Τα 600 δισ. του συσσωρευμένου πλούτου που κατέχουν οι τράπεζες,
τα 700 δισ. του συσσωρευμένου πλούτου που κατέχουν οι εν Ελλάδι πολυεθνικές και μονοπώλια,
τα 450 δισ. που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε τόκους την τελευταία δεκαετία υπέρ ντόπιων και ξένων «τοκογλύφων» δανειστών,
τα 60 δισ. «ρευστό» που διαθέτουν οι 4.000 Ελληνες πλουτοκράτες με «private banking» λογαριασμούς,
είναι από μόνα τους ασφαλή στοιχεία για να προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια ποιοι «τα φάγανε» και ποιοι συνεχίζουν να «τα τρώνε».

Όταν τα αφεντικά της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΡΤ, της Τραπέζης της Ελλάδος, αύξαναν από το 2000 ως σήμερα τους παχυλούς μισθούς τους έως και 200% - και αυτό καταγγέλθηκε άπειρες φορές από το ΚΚΕ και μόνο! - έπρεπε να καταγγέλονται και οι εργαζόμενοι που διορίζονταν από το παράθυρο ή ρουσφετολογικά;
Έπρεπε να τα βάζουμε με το δάσκαλο και τον καθηγητή των 1100 με το ζόρι ευρώ, την ώρα που τα κομματικά επιτελεία διόριζαν στο Δημόσιο τους συμβούλους τους - τα κομματόσκυλα δηλαδή - οι οποίοι κόστιζαν στο κράτος ένα σκασμό λεφτά;
Έπρεπε το ΚΚΕ να καταγγείλει το άνοιγμα νέων σχολείων που έδωσαν δουλειά σε χιλιάδες νέους που οι πρασινογάλαζοι φρόντισαν πρωτίστως να βάλουν στα Πανεπιστήμιά μας και φρόντιζαν τη νομιμοποίηση άλλων τόσων από το εξωτερικό με τους περιβόητους πια χρηματισμούς του ΔΙΚΑΤΣΑ, πράγμα που επί χρόνια κατάγγελνε το ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό; Δηλαδή έπρεπε το ΚΚΕ να υποστηρίζει να μείνουν και οι μισοί νεολαίοι αγράμματοι και οι άλλοι μισοί άνεργοι; Αυτό είναι το δόγμα του "νέου σοσιαλισμού" της Αννούλας και του Γιωργάκη;

Εγώ φίλοι μου αύριο μπορεί να μην είμαι στην εκπαίδευση, γιατί έτσι αποφάσισε η Αννούλα, ο Γιωργάκης και ο Όλι Ρεν. Είδα 18 χρόνια τώρα τα όνειρά μου και τα όνειρα πολλών ακόμα νέων ανθρώπων να γκρεμίζονται. Είδα την πατρίδα μου να διασύρεται διεθνώς και να εξευτελίζεται. Είδα κυρίους χοντοκοιλαράδες και ξετσίπωτους, γόνους δικτατόρων, να προσπαθούν να μας κάνουν μαθήματα ήθους και Δημοκρατίας - για φανταστείτε τον εγγονό του Χίτλερ να μας μίλαγε για ειρήνη, ποιος θα τον έπαιρνε αλήθεια στα σοβαρά; Κια για όλα αυτά ξέρω πολύ καλά τους ενόχους.

Είδα όμως και κάποιους άλλους, δασκάλους και καθηγητές, να παλεύουν σε κάθε κουτσοχώρι, σε συνθήκες πολλές φορές αντίξοες, με μισθούς πείνας να παλεύουν να κρατήσουν το όραμα για μια καλύτερη πατρίδα ζωντανό! Να μάθουν τα ελληνόπουλα γράμματα με κέφι και μεράκι πιο ζωντανό απ' αυτό του Πεταλωτή και της παρέας του, που μέχρι χθες δεν τον ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του και τώρα φουσκώνει σα γαλί και μας κάνει και τον ξερόλα! Παιδιά που δεν τους βόλεψε εκεί ο κομματικός τους φίλος ή η τοπική οργάνωση του κόμματός τους, αλλά οι συνεχείς κρίσεις και αξιολογήσεις (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ΑΣΕΠ και ξανά ΑΣΕΠ και ξαναμνά ΑΣΕΠ).

Αλληλεγγύη ναι, αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων όμως και όχι με αυτούς που μας γύρισαν 100 χρόνια πίσω, σε όσους πρόδωσαν τον ελληνικό λαό, έφαγαν το καταπέτασμα και τώρα ζητούν συγχωροχάρτι.
Και παραλάσσοντας λίγο τους στίχους του Καβάφη:
"Εμείς, μόνο εμείς ως λαός πήγαμε την πατρίδα μας ψηλά, όσο και αν πήγε, εμείς οι μεροκαματιάρηδες και οι "κοπρίτες"!
Για Λακεδαιμονίους θα μιλάμε τώρα!"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα