Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τελευταία ανάρτηση

Την 1η Ιούλη 2011 κατ’ εντολή της Τρόικα, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της Αννούλας και του Γιωργάκη τόσο για μένα, όσο και για χιλιάδες άλλους συναδέλφους το Δημόσιο Σχολείο και η Δημόσια Εκπαίδευση θα αποτελούν παρελθόν. Ένα χρόνο τώρα μέσα από το φιλόξενο αυτό blog προσπάθησα να υψώσω κι εγώ τη φωνή μου ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΔΙΚΙΑ, το ψέμα και κάθε είδους κακό κι ανάποδο όλων αυτών που έφεραν την πατρίδα μας στο σημερινό της χάλι. Ξέρω καλά πως έχω στενοχωρήσει κάποιους. Όμως η αλήθεια είναι σαν το οινόπνευμα: τσούζει μεν, αλλά θεραπεύει. Είπα την αλήθεια, συνομίλησα μαζί σας και προσπάθησα όσο μπορώ να διαφωτίσω την κοινή γνώμη. Αν τα κατάφερα ή όχι θα το κρίνετε εσείς. «Όποιος σιωπά είναι συνένοχος» όπως έλεγε και ο Μπρεχτ. Πρέπει όμως για να συνεχίσω να έχω τη γνώμη σας, τη στήριξη των αναγνωστών αυτού του blog. Έτσι, μέχρι το τέλος του μήνα θα περιμένω τα σχόλια και τη γνώμη σας, αν θέλετε να συνεχίσω σε αυτό το forum. Ανάλογα με τη συμμετοχή των αναγνωστών θα κριθεί και η παρουσία μου ή όχι σε αυτό. Αν όχι από την 1η Ιουλίου θα αποχωρήσω και θα γυρίσω ξανά εκεί που είναι η θέση μου: στην ανωνυμία. Περιμένω λοιπόν τη γνώμη και τα σχόλιά σας. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στις συζητήσεις μας, ευχαριστώ το φίλο και συνάδελφο Θανάση Παπαδημητρίου για τη φιλοξενία

Φιλικά

Ανδρέας Κατσούλας

9 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Ανδρέα,
1. Διαφωνώ μ’ αυτά που λες, αλλά δεν θα πάψω ν’ αγωνίζομαι για να μπορείς να τα λες.
2. Όταν, πριν από ένα χρόνο, σου ζήτησα ν’ αναλάβεις τη διαχείριση του blog που δημιουργήσαμε μαζί ,μέσα από το 3ο ΓΕ.Λ της Αγίας Παρασκευής, ήξερα τις απόψεις σου και, τόσο τότε όσο και τώρα, επιζητώ ένα γόνιμο διάλογο και μεταξύ μας και με τους αναγνώστες μας, που στην πλειοψηφία είναι μαθητές, για να φωτιστούν κομμάτια της πραγματικότητας. Μου έκανες την τιμή να με αναφέρεις ως συνδιαχειριστή του blog και, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, απέσυρα το όνομα μου για να σου δώσω περισσότερο χώρο και ευκινησία, διατηρώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα για κάποια σχόλια ή και για κάποιες τοποθετήσεις. Δεν βλέπω, λοιπόν, το λόγο γιατί να μην συνεχίσεις να είσαι ο κύριος διαχειριστής και συνεχιστής μιας κατάστασης που σκοπό έχει την «αφύπνιση».
3. Το Δημόσιο Σχολείο και, γενικότερα, η Δημόσια Εκπαίδευση δεν κινδυνεύουν από καμιά Τρόϊκα, κανένα ΔΝΤ, καμιά Ε.Ε και κανένα Γιωργάκη ή καμιά Αννούλα.
Το Δημόσιο Σχολείο και, γενικότερα, η Δημόσια Εκπαίδευση κινδυνεύουν από τους ίδιους τους λειτουργούς τους.
Ας προσπαθήσουμε, σαν μια αρχή, να δώσουμε μια απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα:
(1) Γιατί οι μαθητές μας δεν εμπιστεύονται αυτά που τους προσφέρουμε δωρεάν και καταφεύγουν να τα βρουν στα φροντιστήρια επί πληρωμή;
(2) Γιατί, κάθε φορά που ζητείται από τους καθηγητές να κάνουν κάτι, πέρα από τα διδακτικά τους καθήκοντα, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αρνούνται και δηλώνουν ότι «αυτό είναι πρόβλημα της Πολιτείας και όχι δικό τους»; Η συμβολή τους στην έννοια Δημόσιο σχολείο εξαντλείται στις 16 ως 21 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα;
(3) Γιατί ένα σημαντικό ποσοστό των καθηγητών δεν παραδίδουν εγκαίρως την βαθμολογία των μαθητών τους και περιμένουν πρώτα να την παραδώσουν οι άλλοι;

Το ξέρεις καλά ότι υπάρχει «πολύς τραχανάς απλωμένος», όπως έλεγε και ο Χαρίλαος, γι’ αυτό δεν σε παίρνει ν’ αποχωρήσεις και είμαι βέβαιος πως δεν θα το κάνεις.
Φιλικά
Θανάσης Παπαδημητρίου

21 Ιουνίου 2011 στις 12:06 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Φίλε Θανάση
Πρέπει παρόλα αυτά να δούμε αν οι απόψεις μας έχουν ανταπόκριση και πέρα από εμάς. Δεν βλέπω συμμετοχή και αυτό με ανησυχεί. Με στενοχωρεί, με πικραίνει και αν θέλεις με θυμώνει το γεγονός ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να βρεθώ εκτός εκπαίδευσης. Και τότε πώς να συμμετέχεις σε ένα εκπαιδευτικό blog χωρίς να είσαι καν εκπαιδευτικός; Σαν τι θα συμμετέχω; Σαν ο κυρ Αντρέας της γειτονιάς; Ξέρεις πως ανέλαβα το blog με μεγάλο μεράκι και όρεξη, όπως έκανα και στο σχολείο και πως ήταν μεγάλη η τιμή να με καταστήσεις διάδοχό σου στη διαχείρισή του. Μα βλέπω πως έρχεται τέτοια εξαθλίωση στον κλάδο μας, που δεν ξέρω αν η δική μας φωνή είναι φωνή πραγματική ή ψίθυρος! Γι αυτό λέω αν μας ακούνε κάποιοι τότε να συνεχίσω, να γίνω πιο μαχητικός, έστω κι αν είμαι εκτός εκπαίδευσης. Αν όμως όχι; Θα συμφωνήσω όμως στο ότι έστω και ο ψίθυρος χρειάζεται. Αν καταφέρουμε κι αφυπνίσουμε έστω και έναν θα είναι κάτι.
Θα προσπαθήσω να παραμείνω στο blog και στις επάλξεις. Θέλω όμως τη στήριξη κάποιων που μας διαβάζουν Ας μας στείλουν τα άρθρα και τη γνώμη τους για να μην απομείνουμε "δυο βαρκάρηδες μεσοπέλαγα"!
Σε ευχαριστώ και πάλι.
Φίλος (για πάντα) και συνάδελφος (για την ώρα).
Ανδρέας

21 Ιουνίου 2011 στις 3:21 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα ο Αντρεας Κατσουλας να συνεχισει σε αυτο το forum.
Φίλιππος Μαρούγκας

27 Ιουνίου 2011 στις 6:21 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Κηριε Κατσουλα ειμαστε μαζι σας και δεν φοβομαστε να πουμε την αληθεια με το ονομα της!! ειμαστε εδω και πολεμαμε για τα δικαιωματα μας σαν αληθινοι Ελληνες!!! με περιφανεια και το κεφαλι ψηλα ειμαστε και παλι με τα οπλα στα χερια αλλα αυτη τη φορα οπλο μας ειναι η φωνη του ελληνα!! Μαρία Χάλκου.

5 Ιουλίου 2011 στις 8:38 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ!!! ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ , ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!!! ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΕΜΑΘΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΤΣΟΥΛΑ, ΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ , ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ

8 Ιουλίου 2011 στις 1:34 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Κι εγώ φίλε μου Ανδρέα έχω ανάγκη εσάς! Λίγοι λίγοι θα γίνουμε πολλοί!! Ανδρέα, Μαρία, Φίλιππε σύντομα θα είμαι κοντά σας (στο blog) και ποιος ξέρει πού αλλού!! Γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται, ναι πρέπει! Κι όσο περισσότεροι μαζευτούμε τόσο πιο δυνατή θα γίνει και η φωνή μας και η αλήθεια που εκφράζει! Μαζί σας λοιπόν!

8 Ιουλίου 2011 στις 9:20 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ:,ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK,ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΣΕΙΣ κ.ΚΑΤΣΟΥΛΑ,ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΠΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ

31 Αυγούστου 2011 στις 12:04 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Για τις πρόβες θα ενημερωθείτε σύντομα από τη Γιούλη Χασομέρη και την κ. Αντζελέ. Το Σ/Κ ξεκινάμε! Έστω και χωρίς δουλειά, έστω και εκτός 3ου Γυμνασίου, έστω και εκτός εκπαίδευσης γιατί έτσι αποφάσισε η Αννούλα και το επιτελείο των χουντοπασόκων, θα είμαι δίπλα σας έως τις 22 Σεπτέμβρη που θα δώσουμε την παράστασή μας! Έπειτα έχει ο Θεός, κάτι θα βρεθεί. Εμείς πάντως δεν θα χαθούμε ποτέ, γιατί στην καρδιά μας θα είναι πάντα η αχτύπητη ομάδα του θεατρικού του έτους 2011! Επειδή δεν έχω facebook θέλω να μου γράφετε υα νέα σας στο mail μου a_kats@freemail.gr. Ραντεβού το Σ/Κ να τα πούμε από κοντά!!

31 Αυγούστου 2011 στις 10:42 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ?
Posted by Kostas Vasiliadis on July 23
Μία απίστευτη αποκάλυψη έκανε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, αναφορικά με όσα ζήτησαν ως εγγύηση οι Φινλανδοί για να δώσουν το «πράσινο φως» για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα, οι Φινλανδοί ζήτησαν τον Παρθενώνα και ελληνικά νησιά!

Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές που ήταν στη διαπραγμάτευση, η εφημερίδα αναφέρει ότι η φινλανδική πλευρά «ως προϋπόθεση για την παροχή νέων δανείων στην Ελλάδα, ζήτησε ως εγγυήσεις κρατικά ακίνητα, από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα έως και ελληνικά νησιά, που αντιστοιχούν στο ποσό των 300 δισ. ευρώ».

Η εφημερίδα, πάντως, αναρωτιέται για το αν σε περίπτωση ελληνικής πτώχευσης ο Παρθενώνας θα πωληθεί ή θα μεταφερθεί στο Ελσίνκι, την πρωτεύουσα της σκανδιναβικής χώρας...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ

1 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:54 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα