Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Φτωχή μου πατρίδα....

Το έχω πει πολλές φορές: Δεν είναι όλοι στο ίδιο τσουβάλι, άσχετα αν κάποιοι έχουν βαλθεί ντε και καλά να τους τοποθετήσουν εκεί! Πολύ συχνά ορισμένοι λένε: «Μην γενικεύετε βρε παιδιά, δεν είναι όλοι ίδιοι» και, προτού τελειώσουν τη φράση τους, σπεύδουν να γενικεύσουν. Βλέπετε το γενίκευμα βολεύει εκείνους που έχουν λερωμένη τη φωλίτσα τους ή δεν μπορούν να χωνέψουν τις γκάφες τους – κατά το «Μαζί τα φάγαμε»!

Ωραίες φαίνονται οι προτάσεις του κ. Γιόβα, αλλά για να δούμε τα «τρωτά» σημεία των λεγομένων του:

- «Μια αριστερά κρατικοδίαιτων επαγγελματιών πολιτικών με απόψεις του περασμένου αιώνα, που λένε όχι στην παραμικρή αλλαγή και θέλουν να λέγονται προοδευτικοί». Να θυμίσω στον κ. Γιόβα πως οι βουλευτές της Αριστεράς είναι οι ΜΟΝΟΙ που δεν έχουν πιάσει μια καρέκλα από τη μεταπολίτευση και μετά και εναλλάσσονται κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτό είναι πολύ εύκολο να το μάθει κανείς, αρκεί να ρίξει μια ματιά στα πρακτικά της Βουλής ή με μια απλή περιήγηση στο Διαδίκτυο. Οι βουλευτές των αριστερών κομμάτων είναι οι μόνοι που δεν έχουν συνεχείς τετραετίες όπως π.χ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εγκαταλείπουν τη βουλευτική έδρα…… μετά θάνατον. Πού λοιπόν είδε του επαγγελματίες πολιτικούς και κρατικοδίαιτους; Μήπως τους μπερδεύει με άλλους; Οι απόψεις τους λέει είναι του περασμένου αιώνα. Μα είδαμε και τις απόψεις εκείνων που είναι αυτού του αιώνα πού μας έφεραν αγαπητέ μου. Λένε όχι στην παραμικρή αλλαγή. Ποια ακριβώς ήταν μέχρι τώρα η παραμικρή αλλαγή που έγινε σε αυτόν τον τόπο; Οι μισθοί πείνας που συνυπογράφουν κάθε χρόνο η δοτή ηγεσία της ΓΣΣΕ και ο ΣΕΒ; Το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου; Η χρεωκοπία της «Ολυμπιακής» από τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το ξεπούλημα και η σημερινή κατάντια της; Η διάλυση της Υγείας και της Παιδείας; Τα σκάνδαλα; Οι ρεμούλες και οι μίζες των δισεκατομμυρίων στα φιλαράκια των εκάστοτε κυβερνώντων. Έλεος πια με τον καταλογισμό ευθυνών ανεύθυνα γιατί απλά έτσι «βολεύει»!

- Οι 33 προτάσεις του κ. Γιόβα δεν διαφέρουν και πάρα πολύ από το σύνολο των προτάσεων του κ. Σαμαρά ή ένα μέρος των σχεδιασμών του κ. Παπανδρέου. Πού είναι δηλαδή η πρωτοτυπία; Για να τα δούμε αναλυτικά:

«1. Αναθεώρηση του Συντάγματος με σταθερό εκλογικό νόμο, πλήρη διάκριση των εξουσιών, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων με υποχρεωτικές ονομαστικές εισφορές και δημοσίευση ισολογισμών θεωρημένους από ορκωτό λογιστή, εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και ενίσχυση των εξουσιών του, ανεξαρτησία της Βουλής από την κυβέρνηση, ασυλία βουλευτών μόνο για δηλώσεις και πολιτικές πράξεις και τίποτα άλλο.» Η Αριστερά των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων όπως λέτε έχει καταθέσει πρόταση εδώ και 30 χρόνια για ΑΜΕΣΗ εφαρμογή της απλής αναλογικής. Ποιος και γιατί δεν την εφαρμόζει;

«2. Μείωση των βουλευτών σε 200, περιορισμός των αμοιβών τους και όλων των επιδομάτων τους κατά 50%.» Γιατί να μην μιλήσουμε και για μείωση των αποδοχών τους; Διαβάστε αν θέλετε και σε αυτό το blog τους μισθούς Προέδρων, Πρωθυπουργών, Υπουργών και βουλευτών και θα καταλάβετε.
«3. Κατάργηση όλων των επικαλύψεων αρμοδιοτήτων και των παραθύρων των νόμων που οδηγούν στην ατιμωρησία. Για κάθε πράξη της διοίκησης, η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο.»
Νόμοι υπάρχουν αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν τους εφαρμόζει. Κάποτε η Αριστερά – εφαρμόζοντας το νόμο – θέλησε να στείλει φυλακή τον Ανδρέα και τον Μένιο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά ευθύς έγιναν προδότες της πατρίδας και των θεσμών. Γιατί το ξεχνάμε αυτό άραγε;

«6. Πλήρης ανεξαρτησία της δικαιοσύνης με εκλογή των λειτουργών της χωρίς ανάμειξη του υπουργού.» Δεν είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη; Αν δεν είναι αυτό σημαίνει χούντα και φασισμός. Πότε το ανακαλύψαμε αυτό; Όταν τόσα χρόνια οι φυλακές μας πήζουν από 18χρονα παιδιά που πάνε μέσα γιατί έκλεψαν ένα 10ευρω για να ζήσουν, ενώ είναι έξω αυτοί που ζουν μέσα στη χλιδή με τα κλεμμένα χρήματα του ελληνικού λαού; Γιατί τόσα χρόνια δε μιλάει κανείς;

«10. Μόνιμο συμβούλιο σοφών (think tank) στο οποίο θα μετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, που θα προτείνει πολιτικές σε βάθος 30 χρόνων.» Ο μόνος σοφός σε αυτόν τον τόπο είναι ο λαός. Φτάνει πια με τους «ξερόλες» σοφούς!!!

«12. Σκληρή διαπραγμάτευση για αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου για τους μετανάστες ώστε να μην παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.» Μα γιατί το λέτε αυτό; Η Ευρώπη μας αγαπάει! Εμείς είμαστε μηδενιστές και τα έχουμε καταστρέψει όλα! Τώρα αν τόσα χρόνια μας έκαναν το σκουπιδότοπο της Ευρώπης, μας γονάτισαν από τους υπέρογκους τόκους των δανείων και μας μετέβαλαν σε δουλικά τους αυτά είναι φαντασίες!

«13. Να ολοκληρωθεί άμεσα το κτηματολόγιο, για να σταματήσει η διαφθορά και η συναλλαγή.» Με το κτηματολόγιο που έδινε με «αυτοκρατορικά χρυσόβουλα» εκτάσεις του ελληνικού λαού στη Μονή Βατοπαιδίου και στο «Πόρτο Καράς» τι θα γίνει;

«15. Γκρέμισμα των αυθαιρέτων σε δάση, αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους, αρχίζοντας από αυτά των επωνύμων.» Τώρα δουλευόμαστε μεταξύ μας; Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει; Θα πάει ο ένας κουμπάρος να κατεδαφίσει το αυθαίρετο του άλλου κουμπάρου;

«19. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν ένα βασικό μισθό και σημαντικό πριμ που θα σχετίζεται με μετρήσιμους στόχους ανά διεύθυνση, οι οποίοι όταν επιτυγχάνονται θα αυξάνουν πολύ το μισθό τους.» Ποιος θα είναι αυτός ο βασικός μισθός; Ποιοι οι μετρήσιμοι στόχοι; Δηλαδή τι μετρήσιμους στόχους θα έχει ο οδηγός της ΕΘΕΛ; Ποιους ο υπάλληλος των Υπουργείων; Ποιους ο εκπαιδευτικός; Βασικό μισθό θα έχουν και οι Βουλευτές;

«20. Κλείσιμο των φορέων του δημοσίου εκτός από τα υπουργεία και λίγους ακόμα που προβλέπονται από την Ε.Ε. μέσα σε 4 χρόνια. Αποκρατικοποίηση όλων των δημόσιων οργανισμών εκτός της ΕΥΔΑΠ. Όσοι χάσουν τη δουλειά τους θα έχουν καθαρό μισθό 1.200 ευρώ για τρία χρόνια (ακόμα κι να βρουν δουλειά), πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για αυτούς και την οικογένειά τους, τα χρόνια θα μετρούν ως συντάξιμα και όποιος τους προσλάβει θα πληρώνει για 4 χρόνια μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει προηγηθεί απόλυση άλλων εργαζομένων για να προσληφθούν αυτοί.» Με τα λόγια έλεγε η γιαγιά μου κτίζεις ανώγια και κατώγια! Αυτή τη στιγμή η ανεργία στη χώρα μας έχει φτάσει – με επίσημα στοιχεία – στο 17%, με ανεπίσημα το 22%!! Επίσης ο ΟΑΕΔ δηλώνει πλέον αδυναμία να καταβάλει τα επιδόματα ανεργίας! Δηλαδή να τους απολύσουμε όλους και τότε τι; Θα τους ταΐσετε εσείς κ. Γιόβα; Πού θα τους απορροφήσουν όλους αυτούς; Να σας θυμίσω μόνο πως οι σημερινοί 800.000 άνεργοι είναι του ιδιωτικού τομέα. Πού θα πάνε λοιπόν ο άνεργοι του δημοσίου όταν 800.000 συνάνθρωποί τους είναι και θα παραμείνουν μακροχρόνια άνεργοι; Δεν φταίει κύριέ μου το «τέρας» του Δημοσίου για την κατάντια μας, αλλά οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που βόλευαν επί μακρόν όποιον γούσταραν στο Δημόσιο για να εξασφαλίζουν μόνιμη εκλογική πελατεία. Και επιτέλους όλοι αυτοί είναι άνθρωποι, που έχουν δρομολογήσει τη ζωή τους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δεν είναι νούμερα και αριθμοί απλά! Και οι ζωές των ανθρώπων μετρούν περισσότερο από τους αριθμούς και τους μπακαλίστικους υπολογισμούς οποιουδήποτε! Κι ακόμα η εθνική περιουσία ανήκει στον ελληνικό λαό, δεν έχει ΚΑΝΕΙΣ το δικαίωμα να την ξεπουλά ή να την παζαρεύει λες και είναι το τσιφλίκι του παππού του! Όχι «βρήκαμε παππά, να θάψουμε πέντε – έξι»!

«23. Ηλεκτρονική κάρτα πολίτη για όλα: Εκπαίδευση, Υγεία, Εφορία, Δίπλωμα οδήγησης κλπ.» Πόσο πια αυτός ο πολίτης πρέπει να παρακολουθείται; Μέχρι και στην ανάγκη μας θα βάλουμε ηλεκτρονική κάρτα και θα πληρώνουμε φόρο ανάλογα με τις ώρες ούρησης ημερησίως! Έλεος!

«26. Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων έως και μηδενισμός της, εάν παρέχεται στους εργαζόμενους πολύ καλός μισθός, σέβονται το περιβάλλον, πληρώνουν έγκαιρα τις ασφαλιστικές εισφορές και δεν παραβιάζουν τους νόμους.» Να και το κερασάκι στην τούρτα! Δεν φτάνει που τόσα χρόνια οι Έλληνες επιχειρηματίες ζουν εις βάρος του ελληνικού κράτους, οι Έλληνες εφοπλιστές πληρώνουν φόρους όσους και οι μισθωτοί, δεν φτάνει που το κράτος επιχορηγούσε τον επιχειρηματία πληρώνοντας το μισθό του εργαζόμενου χαϊδεύοντας τα αυτιά των εργοδοτών, να τους μειώσουμε τη φορολογία και να την μηδενίσουμε κιόλας; Μήπως να πληρώνει ο εργαζόμενος κάτι παραπάνω για τους φόρους του αφεντικού του; Ναι τώρα θα συγκινηθούν οι εργοδότες και θα αρχίσουν να δίνουν μισθούς από 2.000 και πάνω μόνο που θα είναι σε φάπες!

«28. Προώθηση της Ελλάδας ως τόπος για εγκατάσταση συνταξιούχων από τη Βόρεια Ευρώπη με σχέδιο και ήπια ανάπτυξη για τόνωση της επαρχίας και για μόνιμα φορολογικά έσοδα.» Κατά τη λογική «δώστα όλα μπάρμπα»; Μήπως ξέρετε π.χ ότι τη μισή Μάνη περίπου την έχουν στα χέρια τους οι Γερμανοί; Και τι άλλαξε με αυτό;

«32. Σε όλες τις επιχειρήσεις να υπάρχει υποχρεωτικά σύλλογος εργαζομένων, αλλά η εκλογή να γίνεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο κι όχι κομματικά ψηφοδέλτια όπως είναι τώρα. Έτσι θα εκλέγονται οι καλύτεροι, ανεξάρτητα από κόμματα.» Αν οι συνδικαλιστές και ο συνδικαλισμός έχουν τα χάλια τους γιατί δεν τον αλλάζουν άνθρωποι με υγιή σκέψη και βούληση; Γιατί άφησαν τα «κομματόσκυλα» στην πρώτη γραμμή; Μήπως γιατί έτσι βολεύονταν και εκείνοι, αφού άλλοι θα έβγαζαν τα κάστανα απ’ τη φωτιά; Ποιος εμπόδισε τους καλύτερους να αναδειχτούν; Στη Δημοκρατία τίποτα δεν γίνεται δια της επιβολής, αλλά με συλλογικές διαδικασίες. Τα κόμματα λοιπόν τα έβαλαν με τη θέλησή τους στις συνδικαλιστικές ενώσεις, δεν μπήκαν μόνα τους και με το έτσι θέλω!

Κάποια πράγματα ακούγονται (αλλά και είναι) σαν τα παραμυθάκια της γιαγιάς μας. Ξέραμε πως δεν είναι αλήθεια, αλλά το παραμύθι μας καθησύχαζε, μας ηρεμούσε και μας χάριζε έναν γλυκό ύπνο!

Πολύ φοβάμαι πως τελικά γυρίζουμε γύρω από τον ίδιο άξονα, κατηγορώντας γενικά, μιλώντας γενικά και στην ΟΥΣΙΑ καθόμαστε «επί του καναπέως μας» περιμένοντας να συγκινήσουμε ο ένας τον άλλο! Φτωχή μου πατρίδα, τι άλλο σε περιμένει ακόμα!

4 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1. Επί πόσες συνεχόμενες τετραετίες εκλέγονται οι κύριοι Σκυλάκος και Χαλβατζής καθώς και η εκ μεταγραφής αριστερή κυρία Κανέλλη;
2. Πόσο προοδευτική είναι η διαδικασία το Γραφείο της Πόλης να αποφασίζει για τα πάντα, να στέλνει τις αποφάσεις του στις Κομματικές Ομάδες Βάσης, να απαιτεί την επικύρωση τους και, τέλος να τις παρουσιάζει σαν αποφάσεις της Λαϊκής Βάσης; (Όχι ότι στα άλλα κόμματα γίνεται τίποτε το ουσιαστικά διαφορετικό, αλλά έτσι για να μη μας ενοχλεί το να βάζουμε όλα τα κόμματα στο ίδιο τσουβάλι)
3. Πόσο προοδευτικό είναι το δόγμα : « Ό,τι δεν το ελέγχουμε το πολεμάμε;»
4. Πόσο προοδευτική είναι η εμμονή σ’ ένα μοντέλο διακυβέρνησης (Κρατικοποίηση των πάντων - διόγκωση του Δημόσιου τομέα και παντοδυναμία της γραφειοκρατίας ) που θυμίζει Σοβιετία Σταλινικού τύπου;
5. Ποιο κόμμα και γιατί δεν δέχεται των έλεγχο των οικονομικών του, των οικονομικών επιχειρήσεων του και τις πηγές χρηματοδότησης του;

Θανάσης Παπαδημητρίου

8 Ιουνίου 2011 στις 8:05 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

"Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε"
Λουίντζι Πιραντέλο

8 Ιουνίου 2011 στις 2:58 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Ανδρέα,
Δεν το πιστεύω! Τα πιο πάνω τα έγραψε ο φίλος Θανάσης;
Αν ναι γιατί εσύ διαφωνείς;;; Εγώ συμφωνώ μαζί του. Αν και εκείνος «επαγγελματικά» διαφωνεί μαζί μου.
Με τα όσα γράφεις πιο πάνω επικροτώ και συνυπογράφω το 80%.
Αλλά έχω και εγώ μια ερώτηση: Που διαφοροποιήθηκαν και ποιοι βολευτές μας, σε θέματα αύξησης μισθών τους, μείωσης του αριθμού τους, έλεγχο των κομμάτων, εφαρμογή του πόθεν έσχες για όλους και τόσα άλλα; Θα περίμενα από τους προοδευτικούς μας, να διαφοροποιηθούν πλήρως από τα τεκταινόμενα, παραιτούμενοι, κάνοντας απεργία πείνας και γενικά να βρουν ένα αποτελεσματικό τρόπο να σταματήσουν τους Δημοκράτες της μάσας και αγωνιστές του Ιωαννίδη! Ο φασισμός με τη νέα του μορφή!!! (αυτοαποκαλούνται γενιά του Πολυτεχνείου, ο κοσμάκης δεν αγωνίστηκε για να αλλάξει αφεντάδες… αλλά για πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!)
Σίγουρα είμαι υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών. Επιθυμώ να εκλέγω τους κυβερνώντες. Αλλά εδώ δε μιλάμε για Δημοκρατία, αλλά για υποδούλωση των πάντων στον εσωτερικό και εξωτερικό φασισμό! Στους πλιατσικολόγους δικούς μας και ξένους!
Στ’ αλήθεια κατάλαβες ποιοι είναι: «οι αγορές»;;; Και ποια δικά μας καθάρματα υπέγραφαν και υπογράφουν την απόλυτη υποδούλωση της χώρας σ΄ αυτές τις περιβόητες αγορές;;;; Το ξεπούλημα των πάντων;;; Τον απόλυτο εξευτελισμό της «ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ»;;;;
Φιλικά Αντώνης

29 Αυγούστου 2011 στις 10:23 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ είπε...

Αγαπητέ μου κ. Διευθυντά και καλέ μου φίλε.
Όπως θα διαβάσατε στην τελευταία ανάρτηση αποφάσισα να αποσυρθώ από το blog για λόγους ευθιξίας - όχι λόγω το καλού μου φίλου Θανάση, αλλά προσβεβλημένος από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει η σημερινή ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ, θεωρώντας απόλυτα δίκαιο να αφήσει στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους που έχουν δώσει το αίμα τους στην κυριολεξία για τη δημόσια εκπαίδευση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χουντάρα που γνώρισε αυτός ο τόπος, πρόκειται για διεστραμμένα μυαλά, για άξεστους και αμόρφωτους πολιτικάντηδες, για πραγματικά κομματόσκυλα που δεν δίνουν δεκάρα ούτε για την εκπαίδευση ούτε για την Παιδεία του ελληνικού λαού. Τα μεγαλύτερα τσόλια που έβγαλε ποτέ πολιτική σκηνή. Και το πιο θλιβερό είναι πως αυτούς τους αθλίους εξακολουθούν σε κάθε τους επιλογή ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων και οπαδών τους να τους καλύπτουν, να τα βλέπουν όλα ρόδινα και να θέλουν ντε και καλά να μας κάνουν το άσπρο μαύρο. Αηδιασμένος και απογοητευμένος για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, άνεργος πια κατά τη βούληση του ΓΑΠ και της Αννούλας του χιονιά, ως ελάχιστη μορφή διαμαρτυρίας σταματώ να γράφω πια ο, τιδήποτε. Υπόσχομαι όμως πως κάτι τομάρια σαν τους "καλούς" μας ηγέτες θα τους πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις μέχρι να πάνε στα τσακίδια, εκεί δηλαδή που βρίσκονται ο Κοντογιαννόπουλος, ο Ανθόπουλος, ο Αρσένης κλπ. - Τα ακούς Χριστοφιλοπούλου ή ακόμα κοιμάσαι;

31 Αυγούστου 2011 στις 11:08 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα