Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Ενημέρωση για "αυτιά χωρίς τοίχους"

Υπάρχει ένα σχολείο το οποίο φέτος, μέσα στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με τις καταλήψεις, τα συλλαλητήρια, κ.τ.λ. με κύριο στόχο τη βελτίωση της δημόσιας Παιδείας στη χώρα μας, διοργανώνει εκδηλώσεις προβληματισμού.


Στο 3ο ΓΕΛ. Αγίας Παρασκευής (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Δερβενακίων) διεξάγονται εκδηλώσεις προβληματισμού, διοργανωτές των οποίων αποτελούν τα άτομα μιας μεικτής επιτροπής από γονείς, καθηγητές και μαθητές και προβάλλονται θέματα-προβλήματα / - ισμοί που υπάρχουν στο χώρο της Παιδείας και της λειτουργίας του σχολείου, και συζητούνται σε συναντήσεις. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου (αίθουσα εκδηλώσεων) ορισμένα απογεύματα κάποιων Σαββάτων και είναι ανοιχτές για όλους.


Σκοπός όλης αυτής της προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε από μια ιδέα ενός καθηγητή μας, του Φυσικού κ. Θανάση Παπαδημητρίου, είναι:
i. η ανάδειξη των υπαρχόντων προβλημάτων
ii. συζήτηση πάνω σ’ αυτά
iii. εξαγωγή ορισμένων συμπερασμάτων και
iv. ΔΡΑΣΗ σ’ ένα συλλογικό επίπεδο με ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Το σύνθημά μας, με το οποίο και ξεκινήσαμε όλη αυτήν την προσπάθεια είναι:
«Γιατί κατάληψη και όχι ανάληψη;»
Πιστεύουμε πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα με ανοιχτά σχολεία παρά με τις αλυσίδες.


Η πρώτη μας εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 13 Νοεμβρίου του 2008 και είχε θέμα: «Σχέσεις σχολείου και Κοινωνίας» καθώς και το ποια είναι η μορφή του σχολείου και της κοινωνίας του μέλλοντος που επιθυμούμε να έχουμε και τα χαρακτηριστικά τους.


Η δεύτερη εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο στις 7 Φεβρουαρίου 2009 (στο χώρο του σχολείου), ώρα 17:00 και θα έχει θέμα: «Αναλυτικά προγράμματα και Βιβλία».

(για αναλυτικότερη ενημέρωση για τις εκδηλώσεις προβληματισμού σας παραπέμπουμε στο παρόν blog.


Δεν σταματάμε όμως εδώ!

Η ομάδα συνεφίλ του 3ου ΓΕ. Λ. Αγίας Παρασκευής οργανώνει προβολές ταινιών από ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, προγραμματισμένες για Κυριακές (απογεύματα) στο χώρο του σχολείου με ελεύθερη είσοδο για όλους.


Επιπλέον σκεφτόμαστε την διεξαγωγή ενός ημερησίου Φεστιβάλ στο τέλος της σχολικής μας χρονιάς για τον αποχαιρετισμό των παιδιών της Γ’ Λυκείου.


Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη των εξετάσεων και θα ξεκινήσει το πρωί. Θα έχουμε καλέσει παιδιά που ασχολούνται χρόνια με το graffiti (και μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους από τα παιδία της Α’ Λυκείου που ασχολούνται και αυτά), τα οποία με την επιδότηση που ευελπιστούμε να πάρουμε από τη Νέα Γενιά και τον προϋπολογισμό του σχολείου θα ζωγραφίσουν όλους τους τοίχους της πίσω πλευράς του σχολικού κτηρίου.


Επιπλέον με μια επιδότηση που θα προσπαθήσουμε να εισπράξουμε από μια ιδιωτική εταιρία θα μπορέσουμε να στήσουμε ένα είδους μπαράκι το οποίο θα πουλάει αναψυκτικά, σάντουιτς, κ.α. στους παρευρισκόμενους.


Κατά τη διάρκεια επίσης της ημέρας οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη συνολική δράση του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2008-2009 (με ό,τι εκδηλώσεις πραγματοποιήσαμε στο χώρο αυτό-φεστιβάλ ταινιών, εκδηλώσεις προβληματισμού, θεατρικά, κ.α.-) η οποία θα προβάλλεται με την βοήθεια ενός βιντεοπροβολέα («προτζέκτορα»).


Επειδή μας αρέσει πάρα πολύ αυτό που οργανώνουμε και βιώνουμε φέτος σας ενημερώνουμε ώστε να συμμετάσχετε και εσείς αν και εφόσον το βρίσκετε ενδιαφέρον.

Εμείς πάντως στη γλώσσα μας, σας το λέμε:

Το 3ο ΓΕ. Λ. Αγίας Παρασκευής:

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!»

Ευχαριστούμε τον καθηγητή μας για το χρόνο που διαθέτει και ελπίζουμε να συνεχιστεί η τόσο καλή ¨ανοδική¨ πορεία της προσπάθειάς μας.



Με εκτίμηση,
το 15μελές Συμβούλιο
3ου ΓΕ. Λ. Αγίας Παρασκευής





3 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Γεια σας !!νομιζω πως πρεπει να δωσω συγχαρητηρια στα παιδια και στον κυριο Παπαδημητριου για την χθεσινη εκδηλωση!Η αποφαση σας να καλεσετε τον κυριο Κουμαρα ηταν παρα πολυ σωστη και σιγουρα η παρουσια του μας προσφεραι παρα πολλα!!Μακαρι ολοι οι καθηγητες να ηταν σαν και αυτον μακαρι οι εκαστωτε υπουργοι παιδειας να σκεφτονταν ετσι ,μακαρι το συστημα να ηταν ετσι διαμορφωμενο που απο την φυσικη τα μαθηματικα και ολα τα μαθηματα να μαθαιναμε να εξηγουμε φαινομενα που συναντουμε στην καθημερινη μας ζωη!!!Συνεχιζοντας θα ηθελα να αναφερθω σε κατι που ακουσα στην χθεσινη ημεριδα και ομολογουμενως με ενοχλησε...ακουστηκε οτι δεν εχουμε δημοκρατια ,οτι ο χθεσινος διαλογος δεν ηταν δημοκρατικος διοτι γινονταν μεταξυ ανισων...Πισετυω πως εχουμε δημοκρατια και μια δημοκρατια που εχει περασει δια πυρος και σιδηρου για να ερχομαστε εμεις σημερα να την αμφησβητουμε !Πολλοι ανθρωποι εχασαν την ζωη τους νεοι, ηλικιωμενοι ακομη και παιδια...το οτι εμεις βρισκομαστε και κανουμε τετοιες συζητησεις σιγουρα οφειλεται στο οτι εχουμε δημοκρατια...Επισης πιστευω οτι κανενας κυβερνων ειτε ειναι της τοπικης αυτοδιοικησης ειτε ανωτερων στρωματων δεν εχει ακποιο δικαιωμα παραπανω απο εμενα και απο τον καθε πολιτη!Δεν πιστευω πως γινοταν συζητηση μεταξυ ανισων...ισα-ισα που πολλεςς φορες οι απλοι πολιτες διαΘετουν κατι που ορισμενοι πολιτικοι δν διαθετουν τιμη ,αρχες τις οποιες δεν καταπατουν για τα χρηματα,δεν εξαπατουν δεν κλεβουν αυτους που τους εμπιστευτηκαν....Κλεινοντας θα συμφωνησω με τον συμμαθητη μου ολο αυτο που ξεκινησε σιγουρα θα αποτελεσει θεμελιο μια τεραστιας εκπαιδευτικης μεταρυθμισης...
Γιαννα Παναγιωτοπουλοθ

8 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:14 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

δημητρη γιακγινη,
ο δικος σου λογος με συκγινει πραγματικα γιατι δεν ειναι ξυλινος αλλα πηγαζει απο την καρδια σου.
ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ

15 Φεβρουαρίου 2009 στις 4:19 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

*υποσημείωση προς αποφυγή παρεξηγήσεων ή τυχαίας λανθασμένης απόδοσης ερμηνείας σε όρουσ του κειμένου:

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ"=είναι άριστης ποιότητας,ξεφεύγει από τα όρια του υπαρκτού(με θετική έννοια),είναι υπέροχο

Ευχαριστώ...
Γιαγκίνης Δημήτρης

17 Φεβρουαρίου 2009 στις 2:14 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα