Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο

Προς τους χρήστες: Δέχομαι την κριτική σας , όσο σκληρή και αν είναι. Επιθυμώ , όμως , αυτή να γίνεται επώνυμα.

Όνομα:
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ, Greece

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό

Κύριε Πρωθυπουργέ ,
Πληροφορήθηκα από τα Μ.Μ.Ε την πρόθεση της Κυβέρνησης σας να παγώσετε τους μισθούς των Δημοσίων υπαλλήλων , που έχουν μικτές μηνιαίες αποδοχές μεγαλύτερες των 2000€.
Κατανοώ την δυσχερή θέση της οικονομίας μας , όπως κατανοώ και το γεγονός ότι απαιτούνται θυσίες.
Θυσίες μόνο από τους υπαλλήλους Κύριε Πρωθυπουργέ ;
Από τους υπεύθυνους που οδήγησαν την οικονομία μας στη σημερινή δυσχερή θέση , δεν απαιτούνται θυσίες ;
Ποιους εννοώ ;
Τους τριακοσίους της Βουλής των Ελλήνων
, όχι μόνο τους σημερινούς , αλλά και όσους υπήρξαν μέλη της Βουλής των Ελλήνων από το 1974 και μετά , όσους , βέβαια , είναι εν ζωή σήμερα , που πολιτεύτηκαν και νομοθέτησαν , όπως πολιτεύτηκαν και νομοθέτησαν και φτάσαμε στα σημερινά χάλια.
Τους προέδρους , διοικητές , διευθύνοντες συμβούλους (και όπως αλλιώς λέγονται ) των Οργανισμών και των Τραπεζών , από το 1974 και μετά , όσους βέβαια , είναι εν ζωή σήμερα , που σε συνεργασία με τις εκάστοτε Κυβερνήσεις πήραν τις αποφάσεις που πήραν και επιδείνωσαν τη ζωή μας.
Τους μεγάλους επιχειρηματίες , που πήραν με χαμηλά επιτόκια τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων , για δήθεν επενδύσεις . Τα χρήματα των εργαζόμενων που κατέληξαν σε Τράπεζες του εξωτερικού , σε βίλες ή σε κότερα και , σήμερα , τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν να καταβάλουν τις συντάξεις και ούτε να εξασφαλίσουν μια ανθρώπινη υγειονομική περίθαλψη στους ασφαλισμένους.
Τους μεγάλους Γιατρούς , τους μεγάλους Δικηγόρους , τους μεγάλους Δημοσιογράφους , τους μεγάλους (εμπορικά) Καλλιτέχνες , που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο από εκείνο των υπαλλήλων, που επί τόσα χρόνια αποκρύπτουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και παρανομούν εις βάρος όλων μας.

Ζητείστε , Κύριε Πρωθυπουργέ , από όλους αυτούς να κάνουν μια χειρονομία καλής θέλησης.

Ζητείστε , Κύριε Πρωθυπουργέ , από όλους αυτούς να προσφέρουν εφάπαξ τις μηνιαίες αποδοχές τους (συμπεριλαμβανομένων και των οποιωνδήποτε bonus) προς όφελος των ασφαλιστικών ταμείων μας .

Και τότε ,
Όλοι εμείς οι υπάλληλοι , που έχουμε αποδοχές μεγαλύτερες των 2000€ , αδιαμαρτύρητα , θα κάνουμε το χρέος μας.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Θανάσης Παπαδημητρίου
Δημόσιος υπάλληλος
Με μικτές αποδοχές μεγαλύτερες των 2000€

1 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Κατσούλας Ανδρέας είπε...

Φίλε και συνάδελφε Θανάση
Πάρα πολύ σωστές οι απόψεις σου και εύχομαι η επιστολή σου να φτάσει στα αυτιά του πρωθυπουργού - αν και δεν το νομίζω. Μήπως όμως την ίδια επιστολή θα έπρεπε να στείλεις και στην κα Διαμαντοπούλου την φοβερή Υπουργό Παιδείας, που ακόμα δεν ίδρωσε την καρέκλα της στο Υπουργείο και προσπαθεί ήδη να βάλει χέρι στους Αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους γιατί τώρα - τάχα μου - θυμήθηκε την αξιοκρατία; Μήπως η πραγματική αλήθεια για την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών είναι πως προσπαθούν να περικόψουν τους διορισμούς στην εκπαίδευση; Ποιοι τάχα μιλούν για αξιοκρατία; Γιατί η Διαμαντοπούλου και όλοι οι βουλευτές, γραμματείς και φαρισαίοι των Υπουργείων δεν περικόπτουν τους μισθούς τους; Αλήθεια πόσοι από δαύτους είναι εκεί που είναι με ΑΣΕΠ; Ο Παπανδρέου έγινε καθηγητής με ΑΣΕΠ ή λόγω του ονόματός του; Η Διαμαντοπούλου καθηγήτρια στα ΤΕΙ με ΑΣΕΠ ή λόγω της κομματικής της ταυτότητας; Ο Καραμανλής πού και πότε έδωσε ΑΣΕΠ και είναι καθηγητής Πανεπιστημίου; Ο Σπηλιωτόπουλος που διετέλεσε Υπουργός Παιδείας είναι αλήθεια ότι το μόνο του Πτυχίο είναι το απολυτήριο Λυκείου; Έλεος πια με την υποκρισία των άσχετων και βολεμένων από τα κόμματα Υπουργών και βουλευτών! Έλεος πια να κυβερνούν αυτόν τον τόπο αυτοί που δεν κουράστηκαν και δεν μόχθησαν ποτέ για τίποτα! Έλεος με τα παιδάκια της Ρηγίλλης και της Ιπποκράτους! Έλεος με εκείνους που δεν έχουν ούτε μία ώρα εργασιακή εμπειρία, παίρνουν τις παχηλές μισθάρες και τους φαίνεται πως ο μισθός του εκπαιδευτικού είναι τόσο υψηλός που μπορεί να αγοράσει κότερα - ας θυμηθούμε το "καλό παιδάκι" τον περισπούδαστο κ. Ανθόπουλο τι έλεγε για τους εκπαιδευτικούς το 1998! Κι ας θυμηθούμε τι απέγινε αυτός ο "σπουδαίος ανήρ" του ελληνικού κοινοβουλίου: ούτε πρόεδρος στην ....ενορία της γειτονιάς του δεν έχει καταφέρει να βγει από τότε! Το ίδιο και ο άλλος ο λεβέντης ο κ. Αρσένης! Πού είναι σήμερα αλήθεια; Γιατί χάθηκε; Ας προσέξουν καλά λοιπόν και η Διαμαντοπούλου και ο Παπανδρέου. Ο λαός τους έφερε στην εξουσία για να δει καλύτερες μέρες, γιατί κουράστηκαν και αγανάκτησαν με τα σκάνδαλα και τη διαφθορά! Μέσα από αυτή τη στήλη τοους διαμηνύω τούτο: Ο λαός κύριοι, οι.... επιχειρηματίες των 2000 ευρώ περιμένουν στη γωνία. Συνεχίστε την "φιλολαική" πολιτική σας με επίθεση στα χαμηλά εισοδήματα, στους αναπληρωτές, στους ωρομίσθιους και τους υποαπασχολούμενους και σύντομα θα βρεθείτς πάλι στην καρέκλα της αντιπολίτευσης. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ: ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΣΕΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ!
Ένας αγανακτισμένος, αλλά μάχιμος εκπαιδευτικός
Κατσούλας Ανδρέας, Φιλόλογος και ακόμα επί 16 έτη αδιόριστος και προφανώς προνομιούχος με βίλα, κότερο και ιδιωτικό αεροσκάφος, εκπαιδευτικός! Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

20 Νοεμβρίου 2009 στις 9:37 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα